Gemeente Cromstrijen


Informatieavond leesmoeilijkheden

07-10-2010

Voor ouders en leerkrachten wordt op 3 november een voorlichtingsavond "Leesmoeilijkheden en het Makkelijk Lezen Plein" gehouden in de bibliotheek van Numansdorp.

Leesmoeilijkheden kunnen veroorzaakt worden door dyslexie, een oogafwijking of iets heel anders. Een heleboel kinderen hebben moeite met lezen en denken daarom dat de bibliotheek niets voor hen is. Niets is minder waar: Bibliotheek Hoeksche Waard heeft volop aandacht voor kinderen die om welke reden dan ook moeite hebben met lezen. Iedere vestiging heeft een Makkelijk Lezen Plein: een collectie boeken en andere materialen voor kinderen met leesproblemen. Regelmatig wordt de collectie uitgebreid met nieuwe materialen. Behalve materialen voor kinderen is er ook achtergrondinformatie voor ouders. Om meer te bieden dan folders alleen organiseert Bibliotheek Hoeksche Waard in vestiging Numansdorp, Wethouder van der Veldenweg 3, een voorlichtingsavond "Leesmoeilijkheden en het Makkelijk Lezen Plein".

Bent u geïnteresseerd of heeft u er op uw werk of in uw thuissituatie mee te maken, kom dan op woensdag 3 november vanaf 20.00 (met inloop vanaf 19.45) naar deze voorlichtingsavond. Hans Boudestein van de onderwijsadviesorganisatie CED-Groep zal een lezing geven, waarin hij vertelt over taalontwikkeling van kinderen en het proces van leren lezen. Daarbij gaat hij uitgebreid in op recente ontwikkelingen in het leesonderwijs, hoe leesproblemen te voorkomen zijn en hoe het Makkelijk Lezen Plein hierbij ondersteuning kan geven. Na de lezing is er de mogelijkheid tot vragen stellen en te discussiëren over dit onderwerp. De avond is bedoeld voor ouders en geïnteresseerde leerkrachten.

De toegang is gratis. Graag van te voren aanmelden via vestiging Numansdorp, 0186 653432 of via het inschrijfformulier op www.debhw.nl