Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 12 oktober 2010

OsiraGroep start de Memoryclub

Vanaf 3 november 2010 organiseren OsiraGroep en het Huis van De Buurt in de Jordaan acht weken lang, op iedere woensdag, de Memoryclub. Deze lunchbijeenkomsten in het Dienstencentrum Straat&Dijk zijn bedoeld voor ouderen die te kampen hebben met vergeetachtigheid en geheugenproblemen én hun mantelzorgers. Zij kunnen ervaringen uitwisselen met elkaar. Ook krijgen ze antwoorden op hun vragen.

Daarnaast biedt de Memoryclub een activiteitenprogramma dat de bezoekers samen met een OsiraGroepmedewerker kunnen invullen. Het kan gaan om beweging- of creatieve activiteiten, praten over actualiteiten en spelletjes.

Ondersteuning bij het omgaan met geheugenperikelen in het dagelijks leven kan prettig zijn voor mensen die moeite hebben om te herinneren wat iemand net heeft verteld. Of soms vergeten het gas uit te draaien. Vergeetachtigheid hoort een beetje bij het ouder worden. Maar soms is er wat meer aan de hand. Dat kan vervelend zijn voor de betrokkenen en hun partners, familieleden, buren of vrienden. Daarom kunnen zij allen lid worden van de Memoryclub.

Op woensdag 20 oktober organiseren OsiraGroep en Huis van de Buurt een informatiemiddag voor geïnteresseerden. Iedereen is van harte welkom van 15.00-17.00 uur in het Dienstencentrum Straat en Dijk (Haarlemmerstraat 132-136). De Memoryclub is er elke woensdag van 3 november tot en met 22 december van 12.00 - 16.00 uur Meer informatie bij het gratis nummer van OsiraGroep,Zorgadvies T 0800 366 84 79.



Ingezonden persbericht