De Melkweg

Beste redactie,

Hierbij het programma van de Melkweg van 3 november t/m 13 november met persberichten over:


- Paul Smiths (Maxïmo park)
Maxïmo Park-voorman Paul Smith geeft op donderdag 4 november een exclusieve clubshow in de Sugar Factory. Het concert vindt plaats naar aanleiding van zijn solodebuutalbum 'Margins', dat op 11 oktober uitkomt. De voorverkoop van het concert start zaterdag 25 september via Ticket Service Nederland.


- Major League - CHASE & STATUS DJ SET AND MC RAGE / ED RUSH De Melkweg en Major League werken al meer dan 6 jaar samen om de meest vernieuwende drum&bass dj's naar Nederland te brengen. Op vrijdag 5 november hebben de mannen van Major League weer een superharde line-up voor Nederlandsch' grootste bassheads in petto. Op deze editie van Major League zullen Chase & Status het Amsterdamse podium aandoen. Mede doorhun weergaloze live show op Lowlands 2010 is drum&bass niet meer te negeren door de media.


- Suzanne Vega
Op vrijdag 5 november staat de wereldberoemde Suzanne Vega, met haar 'Close up Tour', in de Rabozaal van de Amsterdamse Melkweg. De New Yorkse singer-songwriter weet ons al meer dan 25 jaar te plezieren met de mooiste folkjuweeltjes zoals 'Luka', 'Tom's Diner' en 'Marléne on the Wall'. Suzanne zal haar gehele songboek nog eens onder de loep nemen, verwacht een intiem en subtiel concert. Aanstaande zaterdag 4 september begint de voorverkoop bij Ticket Service Nederland.


- Amsterdam World
Amsterdam World, het jaarlijks terugkerende muziekfestival met musici en artiesten uit de hele wereld gaat dit jaar 'Mediterraans nazomeren' op 6 en 7 november in de Melkweg Amsterdam. Met optredens en concerten van beroemde zuidelijke artiesten als Ojos de Brujo en Eleftheria Arvanitaki en nieuwe jonge bands als OqueStrada en Okou. Ook Afrika is vertegenwoordigd door de beroemde Cheikh Lô. De zomer keert even terug! Het hele programma is te vinden op www.amsterdamworld.nl


-Die Antwoord / Jack Parrow
In november treden de belangrijkste artiesten uit de Zuid-Afrikaanse hiphopscene op in de Melkweg. Zojuist is bekend geworden dat op donderdag 18 november Die Antwoord opnieuw een zinderende show in Nederland zal geven, na het overdonderende succes deze zomer op Lowlands. Eerder werd al gemeld dat op zondag 14 november geestverwant Jack Parow opnieuw in de Melkweg staat, na zijn debuut op Nederlandse bodem deze zomer, toen hij uit het niets de Oude Zaal vol trok. De Melkweg biedt een beperkt aantal zeer voordelige combiticket aan voor beide optredens.

Op de website van Melkweg zijn o.a. hoge resolutie afbeeldingen te vinden van:
- Jimmy Eat World:http://www.melkweg.nl/viewimage.jsp?disciplineid=muziek&imageid=186662
- Feeder:http://www.melkweg.nl/viewimage.jsp?disciplineid=muziek&imageid=184019
- GBH:http://www.melkweg.nl/viewimage.jsp?disciplineid=muziek&imageid=181722
- Tim Christensen:http://www.melkweg.nl/viewimage.jsp?disciplineid=muziek&imageid=182791