Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Regisseur Jean van de Velde aanwezig bij SCENECS

AMERSFOORT - De vijfde editie van SCENECS wordt op woensdag 3 november geopend met 'The Silent Army', een film van regisseur Jean van de Velde met Marco Borsato in de hoofdrol. The Silent Army is een hermontage van de film 'Wit Licht' en heeft onlangs op het Montreal Black Film Festival de prijs voor beste lange speelfilm ontvangen.

Tijdens deze feestelijke opening van SCENECS in Theater De Lieve Vrouw is Jean van de Velde aanwezig en zal hij na afloop van de vertoning vragen beantwoorden uit het publiek. Aansluitend kan men aanschuiven voor een hapje en een drankje. Van de Velde geeft op zaterdag 6 november een masterclass in het Theater De Lieve Vrouw, speciaal voor nieuwe filmmakers.

Ook heeft een professionele jury, onder wie Jos Stelling en Pieter Verhoeff, deze week de nominaties bekend gemaakt van SCENECS 2010. De documentaires 'The Flag Bearer', 'Lonely Pack' en 'Rumah Tua - Een laatste reis naar het ouderlijk huis' dingen mee voor de Dutch Golden Stone en in de categorie fictie zijn dat 'Wing, the fish that talked back', 'Win/Win' en 'Jacco's Film'. Tijdens het Grand Gala op 6 november in De Flint zullen tijdens een spetterende show de winnaars bekend gemaakt worden.

Festivaldirecteur Arya Tariverdi: "Dit is in alle opzichten een lustrumjaar. Het Grand Gala wordt een feest voor filmliefhebbers met veel bekende gezichten uit film en televisiewereld. De kwaliteit van de ingezonden films is hoger dan ooit en we hebben bovendien veel internationale inzendingen. SCENECS begint naam te maken, ook in het buitenland."

Kaarten voor de openingsfilm, de vertoningen en het Grand Gala zijn verkrijgbaar op www.scenecs.nl of bij de Primerawinkels.