Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

3 november: Dag van de Dialoog in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 28 oktober 2010 -Op woensdag 3 november vindt de Dag van de Dialoog plaats in Sittard-Geleen. Tijdens deze dag kunnen inwoners op vijf verschillende plekken in de stad in gesprek gaan met anderen over het thema 'Wat houdt jou bezig?'. De dag van de dialoog maakt deel uit van de landelijke week van de dialoog van 1 tot 7 november. Veel steden in Nederland doen mee, zo ook Sittard-Geleen.

Het hoofdthema van de gesprekken is 'Wat houdt jou bezig?'. Hoe willen we met elkaar samenleven en hoe vullen we dat samen in met respect voor de ander? Deelnemers wisselen persoonlijke ervaringen, meningen, dromen en wensen uit onder leiding van een gespreksleider. Op vijf verschillende plekken in de stad worden gesprekstafels georganiseerd. Alle mensen, jong en oud, arm en rijk, allochtoon en autochtoon, kunnen hier samen aan tafel gaan zitten. En praten natuurlijk. 'Door het aangaan van de dialoog leren we te luisteren naar elkaar. Een dialoog is geen discussie of debat, met een dialoog werken we aan gedeelde opvattingen en draagvlak, ' aldus wethouder Berry van Rijswijk.

Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema. Dat maakt het een dag waarop vele nieuwe verbindingen gelegd worden tussen mensen, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Een dag die mensen weer dichter bij elkaar brengt omdat ze écht met elkaar praten en er onderwerpen boven tafel komen die voorheen misschien onbesproken bleven. Dat levert persoonlijke ervaringen en inspiratie op en mogelijk ook nieuwe initiatieven die de binding in de stad versterken.

Meer informatie:

Inwoners die willen meepraten, kunnen op woensdag 3 november bij een van de volgende gesprekstafels terecht:

Van 10.00 - 11.30 uur in:


- Wijkontmoetingsplek 't Kruispunt, Burg. Schrijenstraat 2 Sittard

Van 19.30 - 21.00 uur in:


- Wijkcentrum Lindenheuvel, Hyacinthenlaan 33 Geleen


- Wiekhoes Geleen Zuid, Bachstraat 4 Geleen


- Moedercentrum Mama Casa Lisi, Eisenhowerstraat 722 Sittard

Van 21.00 uur-22.00 uur


- SIC WM Moskee, Oleanderstraat 2 Geleen