Ingezonden persbericht


Arnhem, 28 oktober 2010

Statencommissies vergaderen verder op woensdag 3 november

Drie van de vijf Statencommissies hebben na hun vergadering van 27 oktober besloten om op woensdag 3 november verder te vergaderen. De commissies Landelijk Gebied en Water en Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu komen om 9.30 uur bijeen. Vanaf 14.00 uur vindt de bijeenkomst van de commissie Mobiliteit en Economische Zaken plaats. De Statencommissies vergaderen in het Huis der Provincie.

Statencommissie Landelijk Gebied en Water
Wijsmanzaal, 9.30 uur
Op de agenda staat de financiële situatie van het Provinciaal Meerjarenprogramma Vitaal Gelderland (PMJP). In een motie die tijdens de vorige Statenvergadering van 29 september is aangenomen, werd het college van GS gevraagd uiterlijk op 3 november helderheid te verschaffen over de stand van zaken in verband met de door GS afgekondigde 'verplichtingenpauze'. De commissieleden krijgen voorafgaand aan de bijeenkomst om 9.00 uur een technische briefing.

Statencommissie Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu Statenzaal, 9.30 uur
De commissie behandelt de onderwerpen die tijdens de vorige vergadering wegens tijdgebrek niet aan de orde zijn gekomen. -Statenvoorstel Verordening aanwijzing toezichthouders Wet luchtvaart; -gemaakte kosten in verband met de verplaatsing van de asfaltcentrale Bruil. -vervolgdiscussie over verondieping plassen
-Statenvoorstel Begroting Fonds nazorg stortplaatsen -Statenvoorstel besteding overgebleven geld Religieus erfgoed -Wonen in Gelderland 2010, monitoring van het provinciale woonbeleid

Statencommissie Mobiliteit en Economische Zaken
Statenzaal, 14.00 uur
Aan de orde komen:
-spoorlijn Arnhem-Winterswijk (agendaverzoek ChristenUnie, mede namens PvdA, CDA en SP) -invoering OV-chipkaart (agendaverzoek SP)
-voorgenomen sluiting door Nuon van zonnecellenfabriek Helianthos in Arnhem.



Ingezonden persbericht