Audax Persbericht

AMSTERDAM - De beveiliging van het vrachtvervoer op Schiphhol is lek, blijkt uit een undercoveronderzoek dat HP/De Tijddeze week publiceert. Een verslaggever die niet aan de veiligheidseisen voldeed, werkte tweeënhalve week ongecontroleerd in de loods van een vrachtbedrijf op de luchthaven. Daar had hij onbelemmerd toegang tot de ladingen van vrachtvliegtuigen.

Het vrachtvervoer is momenteel de zwakke schakel in de beveiliging van het internationale vliegverkeer tegen terrorisme. Dat bleek afgelopen week toen op twee vluchten van Jemen naar Chicago ternauwernood bompakketten konden worden onderschept. Het blijkt ook uit undercoveronderzoek van HP/De Tijd bij Schiphol Cargo, waar het internationale vrachtvervoer wordt afgehandeld.

In het nummer van deze week toont HP/De Tijd aan dat de screening van medewerkers bij Aviapartner, een van de grote luchtvrachtbedrijven op Schiphol, niet deugt. In het bezit van een tijdelijke, niet-persoonlijke pas liep de journalist van het weekblad ongecontroleerd rond in een vrachtloods waar hij vrij toegang had tot de ladingen. Ook concludeerde hij dat het mogelijk is zich in een vrachtcontainer in te sluiten om zo onopgemerkt in de laadruimte van vrachtvliegtuigen te komen. Eenmaal in de lucht kan een terrorist zich eenvoudig toegang verschaffen tot de cockpit en het toestel kapen.

HP/De Tijd 44 ligt vanaf 3 november in de winkel.

HP/De Tijd is een uitgave van Audax Publishing, onder andere uitgever van: AvantGarde, Girlz!, STARS, Royalty, Diva, Weekend, Vriendin, Primo, Aktueel MAN en Glossy. Audax Publishing is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax, dat zich naast het uitgeven vooral richt op de distributie en verkoop van gedrukte media.

(einde persbericht)



Audax