Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 3 november 2010

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 3 november t/m zondag 14 november 2010

Woensdag 3 november
09.00 uur
Burgemeester Bolsius gaat in gesprek met studenten van de Hogeschool Utrecht en buurtbewoners in het kader van de Dag van de Dialoog. Locatie: Hogeschool Utrecht, De Nieuwe Poort 21 te Amersfoort.

10.00 uur
Wethouder Barendregt gaat in gesprek in de Sint Joriskerk in het kader van de Dag van de Dialoog. Locatie: Sint Joriskerk, De Gerfkamer, De Hof 1 te Amersfoort.

10.00 uur
Wethouder Van 't Erve neemt in het kader van de Dag van de Dialoog deel aan de dialoogtafel in de boomhut van Canopy Trail. Locatie: Zwembad Bosbad, Barchman Wuytierslaan 232 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouders Barendregt is aanwezig bij de negende Enneüs Heerma lezing. Thema van de lezing is "Nederland in 2050".
Locactie: Landgoed Zonnestraal, Loosdrechtsebos 7 te Hilversum.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius opent de Rondetafelbijeenkomst Zorgeconomie, georganiseerd op advies van de Raad voor Economische Ontwikkeling (REO) door Ernst & Young, de REO en de gemeente. Wethouder Boeve sluit de Rondetafelbijeenkomst af. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Donderdag 4 november
08.30 uur
Wethouder Stoelinga zal in het kader van het project "Een Schone zaak" een appelboom planten op basisschool Pallas Athene. Locatie: basisschool Pallas Athene, Heinsiuslaan 1 te Amersfoort.

16.15 uur
Burgemeester Bolsius opent het nieuwe pand van Thieme Meulenhoff. De verschillende vestigingen van het bedrijf in Baarn, Zutphen en Utrecht verhuizen naar een nieuwe locatie in Amersfoort. Locatie: Smallepad 30 te Amersfoort.

Vrijdag 5 november
20.00 uur
Burgemeester Bolsius spreekt tijdens het benefietconcert ten bate van de restauratie van de Sint Joriskerk. Amersfoortse amateurkunstverenigingen verzorgen een gratis optreden. Tijdens het concert wordt ook een veiling gehouden. Locatie: de Sint Joriskerk, De Hof te Amersfoort.

Zaterdag 6 november
11.40 uur
Burgemeester Bolsius woont het luiden van Het 7-Gelui bij door het Amersfoorts Klokkenluiders Gilde. Het 7-gelui zijn 7 klokken waarvan de grootste 3.500 kilo weegt. Locatie: Onze Lieve Vrouwetoren, Lieve Vrouwekerkhof te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Stoelinga is aanwezig tijdens het Open Huis van de Nieuwe Kerk. De kerk is ingrijpend gerenoveerd. De wethouder zal tijdens het Open Huis een korte toespraak houden. Locatie: hoek Leusderweg/Daltonstraat te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Bolsius opent het Grand Gala van het SCENECS Filmfestival. Wethouder Barendregt reikt de prijs uit voor de beste wijkfilm. De theaters en film- en cultuurhuizen vertonen diverse debuutfilms en bekenden uit film- en televisiewereld geven acte de presence. Locatie: De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

Zondag 7 november
15.00 uur
Burgemeester Bolsius neemt als verteller deel aan het startconcert van het Nieuwe Bach Ensemble. Hij verbindt verschillende muziekstukken met een verhaal. Locatie: St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 31 te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Barendregt is aanwezig bij de laatste SLEE bijeenkomst met Arthur Japin. Locatie: Scholen in de Kunst, Coninckstraat 58 te Amersfoort.

Woensdag 10 november
16.00 uur
Burgemeester Bolsius woont de officiële opening door burgemeester Aboutaleb van Topsportcentrum Rotterdam bij. Het is een sportaccomodatie waar topsport, breedtesport en onderwijs samenkomen. Locatie: Sportcafé The Final, Van Zandvlietplein 20 te Rotterdam.

Donderdag 11 november
15.00 uur
Burgemeester Bolsius neemt het eerste exemplaar in ontvangst van het historisch boek over het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis. Locatie: Sint Pieters en Bloklands Gasthuis, Achter Davidshof 1 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Boeve spreekt tijdens het symposium 'Over de eigen schaduw heen' Duurzaam samenwerken. Locatie: Lomans Groep Totaalinstallateurs, Astronaut 32 te Amersfoort.

Zaterdag 13 november
13.00 uur
Burgemeester Bolsius ontvangt Sint Nicolaas, die per boot aankomt over de Eem, op de Eemkade. Locatie: de Grote Koppel te Amersfoort.

Noot voor de redactie,