Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 3 november 2010

Nu vooral burgemeesters, lobby en representatie
CdK Geert Jansen hervat deel van werkzaamheden

Commissaris van de Koningin Geert Jansen begint vandaag na een periode van ziekte met een gedeelte van zijn taken als CdK van Overijssel.

Burgemeestersvacatures
CdK Jansen zal zich in eerste instantie toeleggen op de burgemeestersaangelegenheden in de provincie. Er lopen momenteel vier burgemeestersvacatures in Overijssel: in de gemeenten Dalfsen, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Hellendoorn. Ook zal hij een aantal taken op het gebied van lobby en representatie hervatten.

Voorzitterschap PS en GS
Het leiden van de vergaderingen van PS en GS wordt vooralsnog respectievelijk door vice-voorzitter van PS Jan Telleman en loco-CdK Theo Rietkerk waargenomen.

Aneurysma
Bij CdK Jansen werd eind augustus een aneurysma in de aorta geconstateerd. Na een operatie en de revalidatie voelt hij zich nu voldoende fit om een aantal taken weer ter hand te nemen. CdK Jansen: "Ik ben goed verzorgd in de Isala klinieken. Ondertussen hebben Jan Telleman en Theo Rietkerk mijn taken op uitstekende wijze waargenomen. Van heel veel mensen heb ik goede wensen ontvangen. Dat geeft me een geweldige steun in de rug. Iedereen daarvoor dank!'

CdK Jansen neemt eind dit jaar afscheid als Commissaris van de Koningin in Overijssel.