Ingezonden persbericht


Raak! Effectieve Communicatie Van Informeren Tot Co-Creëren

Veel overheids- of semi-overheidsorganisaties zoeken naar de meest effectieve manier om in projecten en rond beleid te communiceren met de doelgroep. Of dat nu burgers, bewoners, huurders, andere organisaties of medewerkers zijn. Het boek Raak! gaat over effectieve communicatie. Hoe doe je dat nou? Is er op voorhand al iets te zeggen over hoe er gecommuniceerd zou moeten worden? Kunnen we standaardmiddelen inzetten of juist voorkomen? Is participatie gewenst of in dit geval juist niet?

Raak! geeft een praktische methodiek die helpt. En niet alleen geschreven voor communicatiemensen, maar juist ook voor projectmanagers en beleidsmedewerkers. Is een project bestuur gedreven of komt het juist voort uit de maatschappij is een kernvraag? En is het een eenvoudig of en complex vraagstuk?

In het boek is aandacht voor de participatieladder en voor de communicatie C-methodiek. Maar het gaat ook over middelen. Wat werkt wanneer? Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgen we inzicht in de praktijk. Een voorbeeldcase laat zien hoe in twee sessie van in totaal zes uur een communicatieplan tot stand kwam met verschillende partijen. Praktisch en goed onderbouwd... en gedragen door alle betrokkenen.

Interviews met mensen uit de praktijk geven een helder beeld van de stand van zaken als we spreken van overheidscommunicatie. Binnen gemeenten, onderwijs en waterschap. Maar ook nieuwe media komt aan bod door interviews met de topauteurs Menno Lanting van 'Connect' en Erwin Blom van 'Handboek Communities'.

De rol van de afdeling communicatie verandert. Onder ander door nieuwe inzichten, maar ook bezuinigingsrondes spelen een rol. Raak! kan bijdragen aan dit veranderingsproces.

Kortom: een handzaam, makkelijk leesbaar boek waarin een nieuwe, eenvoudig toepasbare theorie gecombineerd wordt met cases, voorbeelden en interviews uit de praktijk.

Raak! is te bestellen via www.overcom.nl/raak, en www.managementboek.nl




Ingezonden persbericht