Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 3 november 2010

NS Hispeed en DB onthullen ICE-jubileumtrein

. tien jaar Amsterdam - Keulen

. ruim 1.500 inzendingen fotowedstrijd

. twintig mooiste foto's van reizigers op hogesnelheidstrein

NS Hispeed en Deutsche Bahn onthullen een speciale ICE-trein ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van ICE International op het traject Amsterdam - Keulen. Vandaag rijdt ICE dit traject als rijdend fotoalbum: op de hogesnelheidstrein staan de twintig winnende foto's van een bijzondere fotowedstrijd ter ere van dit jubileum groot afgebeeld.

Deelnemers in zowel Nederland als Duitsland legden onder meer ICE zelf, de stations en steden langs de route op de gevoelige plaat vast. De uiteindelijke winnaars zijn gekozen uit ruim 1.500 inzendingen. Zij winnen niet alleen de afdruk van hun foto en naam op de speciale jubileumtrein, maar ontvangen ook twee 1e klas treintickets om deze bijzondere reis nog eens te maken met de comfortabele ICE.

Reizigers kunnen met ICE International al tien jaar op een comfortabele, makkelijke en snelle manier naar hun bestemming in Duitsland reizen. De eenvoudige boekingsmogelijkheden en de snelle reis brengen Nederland en Duitsland nog dichter bij elkaar.

De feestelijke onthulling van de trein vond vandaag plaats in Amsterdam-Watergraafsmeer. De winnaars waren hierbij uiteraard aanwezig. De winnende foto's en de overige inzendingen zijn te bekijken op de speciale jubileumsite www.10jaarice.nl. De winnende foto's zijn natuurlijk ook nog de hele maand november te zien op de jubileum-ICE.


* * * * *

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

NS Hispeed
Sheila Stafleu
Tel.: 088 671 15 24
E-mail: sheila.stafleu@nshispeed.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annemiek Driessen / Hanneke Faber
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: nshispeed@lvtpr.nl

Over NS Hispeed
NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op nationale en internationale bestemmingen. Naast Fyra verkoopt NS Hispeed ook tickets voor hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan. -----------------------
Maarten Spaargaren,
commercieel directeur
NS Hispeed en Martin Lange, Mobility Fernverkehr
Deutsche Bahn

---- --