Ingezonden persbericht


Persbericht

Woensdag 7 juli

Mogelijke komst NRC is verrijking van de stad

De fractie van D66 in de Haagse gemeenteraad vindt de mogelijke verhuizing van NRC naar Den Haag 'een verrijking van de stad'. Dat zegt gemeenteraadslid Martijn Bordewijk in reactie op het nieuws over de besprekingen die de gemeente Den Haag momenteel voert met NRC Media over een plek in de stad. Een verhuizing zou in 2012 moeten plaatshebben.

'NRC Handelsblad en nrc.next zijn een aanwinst voor Den Haag, het lokale medialandschap en de binnenstad. De beoogde locatie in het gebouw van de Openbare Bibliotheek zal de levendigheid en de publieksfunctie van het Spui en de bibliotheek versterken. De eventuele debatfunctie die NRC samen met de bibliotheek wil inrichten, zal bovendien nog weer een extra aanwinst zijn', aldus Bordewijk. Volgens het raadslid is de verhuizing van een krant als NRC naar dé internationale stad van vrede en recht een logische keuze.

D66 prijst het College van B&W dat deze slag geslagen heeft. 'Een mooie scoop, om maar in krantentermen te blijven. Trouwens, de regering in het 'andere' Den Haag kan momenteel wel wat Lux et Libertas gebruiken', besluit het raadslid met een knipoog naar het motto van NRC.



Ingezonden persbericht