Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 258 PSJW

Datum: 3 november 2010

Afscheid en beëdiging in Provinciale Staten

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten van woensdag 3 november is mevrouw Jolanda Rötert uit Kollum beëdigd tot Statenlid. Mevrouw Rötert zal haar zetel in Provinciale Staten innemen voor de fractie van Verenigd Links/ Feriene Lofts.

Rötert is 51 jaar oud en werkzaam als docent in het voortgezet onderwijs aan het Singelland in Drachten. Ze stond bij de Statenverkiezingen in 2007 op de kandidatenlijst van de SP maar besloot zich na de recente oprichting van Verenigd Links aan te sluiten bij deze nieuwe partij.

Met de beëdiging van Rötert is de opengevallen zetel weer opgevuld die ontstond na het vertrek van SP'er Richard Klerks uit Provinciale Staten. SP'er Klerks stelde eerder zijn zetel in Provinciale Staten ter beschikking uit onvrede met de gang van zaken bij de SP in Súdwest Fryslân. Van hem is tijdens de vergadering afscheid genomen.

Vice-voorzitter Statencommissie

Statenlid Avine Fokkens- Kelder (VVD) is tijdens de vergadering van PS op 3 november beëdigd als vice- voorzitter van de Statencommissie Boarger & Mienskip. Zij volgt hiermee Jacob van der Hoek (SP) op, die de werkzaamheden voor de fractie niet meer kon combineren met het vice-voorzitterschap van de Statencommissie.