Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Tjipke Bergsma nieuwe adjunct-directeur Plan International

Amsterdam, 3 november 2010 - Algemeen directeur van Plan Nederland, Tjipke Bergsma (54), start 1 februari 2011 als adjunct-directeur (Deputy CEO) van Plan International in Woking, Engeland, om in een internationale rol het werk voor een betere levenssituatie voor kinderen in ontwikkelingslanden nog verder te verbeteren. Hij wordt daar verantwoordelijk voor de aansturing van de internationale programma's in de 48 ontwikkelingslanden waar Plan werkt.

In 1986 startte Tjipke Bergsma zijn carrière bij Plan Nederland. Vanaf 1992 heeft hij vier jaar gewerkt voor Plan in Zuid-Amerika en West-Afrika. Ook zette hij Plan-kantoren op in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. In de commerciële sector werkte hij als Senior Vice President Human Recources bij Transavia en daarna als Internationaal programmadirecteur van Warchild.

In november 2006 begon Bergsma als algemeen directeur van Plan Nederland. Hij was hier verantwoordelijk voor een reorganisatie in 2006 en startte de huidige succesvolle campagne 'Because I am a Girl'. Deze campagne werd deze week ook nog eens gehonoreerd met een subsidie van 58,7 miljoen, die maandag 1 november door het Ministerie van Buitenlandse Zaken werd toegekend voor het 'Girl Power' programma.

Bergsma: "Ik ben heel trots op het team van Plan Nederland met wie ik samen weer een gezicht aan onze organisatie heb kunnen geven in Nederland. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan de 'Because I am a Girl'-campagne waarmee Plan Nederland meisjesrechten weer op de agenda heeft gezet. Zo kunnen we de situatie van miljoenen meisjes en jongens verbeteren. Nu wil ik graag mijn werk internationaal voortzetten binnen Plan om uiteindelijk nog meer te kunnen betekenen voor kinderen in ontwikkelingslanden."

Naar verwachting zal 1 maart 2011 een nieuwe algemeen directeur bij Plan Nederland zijn aangesteld. De selectieprocedure is per heden ingezet.

----------------------------------------------------------einde bericht-------------------------------------------------

Plan Nederland (www.plannederland.nl)

Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Plan werkt al 70 jaar en in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 48 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind en benadrukt daarin de extra kwetsbare situatie van meisjes.

Noot voor de redactie,