Ingezonden persbericht


persbericht 3 november 2010

Robin Baks nieuwe directeur Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging

Verdere ontwikkeling voor sportbond die voor het eerst in zes jaar het ledenaantal weer ziet groeien

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) heeft Robin Baks per 1 januari 2011 benoemd als nieuwe directeur. Hij neemt de plaats in van voormalig directeur Stan Stolwerk die de NKBV heeft verlaten na een driejarig verandertraject waarbij voor het eerst in zes jaar tijd ledengroei werd gerealiseerd. Baks zal zich gaan richten op de verdere ontwikkeling, en groei, van de NKBV.

De 49-jarige Baks vervulde de afgelopen vier jaar een directiefunctie bij Vereniging Eigen Huis. Hij was er verantwoordelijk voor het dienstenaanbod, informatie en advies aan de leden en de ledenwervingsactiviteiten. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als adjunct-directeur bij een verzekeraar en kantoordirecteur bij een bank. Baks is een actieve bergsporter en doet aan alpien- en sportklimmen. Baks was de afgelopen jaren al vrijwillig actief voor de NKBV, als bergsportkampcoördinator en als jeugd-begeleider voor NKBV regio Noord-Holland.

NKBV voorzitter Frits Vrijlandt is blij met zijn komst: "Zijn ervaringen op het gebied van diensten bij een grote vereniging in combinatie met zijn jarenlange ervaring als actieve bergsporter passen perfect bij de NKBV. Hij staat voor de taak om de vereniging in de komende jaren verder uit te bouwen. We willen de ledengroei voortzetten en onze rol als kenniscentrum beter verankeren. De belangstelling voor sportklimmen, bergwandelen, alpinisme en toerskiën blijft toenemen. We spelen daar op in door ons aanbod aan activiteiten, bergsportreizen en opleidingen te verbeteren."

De NKBV is de 'sportbond' voor Nederlandse bergwandelaars, alpinisten en sportklimmers. Ondersteund door een bureau waar circa 22 FTE werken, biedt de NKBV tal van activiteiten en diensten aan op het gebied van informatievoorziening, cursussen en opleidingen, verzekeringen, wedstrijden en ledenkortingen. De NKBV heeft ca 55.000 leden.

www.nkbv.nl