Landelijke themazondag van Christen zijn op je werk op 7 november 2010


Bedoeld voor letterlijk alle kerken en gemeenten

HOUTEN, 20100924 -- De werkgroep* 'Christen-zijn op je werk' roept 7 november 2010 uit tot landelijke themazondag 'Christen-zijn op je werk'. Op deze manier hoopt zij aandacht te krijgen voor de uitdagende vraag hòe je op een goede manier christen kunt zijn op je werk. Aan alle kerken en gemeenten wordt gevraagd op die zondag (of op een andere datum als dat beter schikt) daarbij stil te staan en daarover te preken.

Gelovigen zijn een groot deel van hun leven bezig met werk. Velen hebben een zekere `verlegenheid' met dit thema, en leven in twee werelden: die van `de kerk' en die van `het werk'. Zij hebben daarbij allerlei vragen m.b.t. de relatie tussen geloof en werk. Spreekt de Bijbel hierover en hoe dan? Is werk een zegen of een vloek? Is er iets te zeggen over de inhoud van het werk, de manier waarop het werk verricht wordt, de houding t.o.v. anderen, de (on)mogelijkheden om je geloof te belijden en/of te verkondigen, enz. En hoe kun je christen zijn op je werk, moet je daar evangeliseren of juist niet, kun je samen met collega's bidden?
Allemaal vragen die bewust of onbewust een rol spelen in het leven van de gelovige werknemer en werkgever.

In de week voorafgaand aan deze themazondag wordt er op wo. 3 november 2010 in veel kerken dank uitgesproken naar God op de `Dankdag voor gewas en arbeid'. Daarom wordt juist op dìe zondag de relatie tussen geloof en werk centraal gesteld.

In november zal op diverse manieren aandacht gevraagd worden voor dit thema.
Er zullen op diverse plaatsen in Nederland inspirerende, interactieve ontmoetingsavonden worden gehouden rond dit thema: in Arnhem (wo. 10 november), Rotterdam (di. 16 november), Heerlen (do. 25 november) en Enschede (di. 30 november).
Voor diegenen die op zondag tijdens de diensten aandacht willen besteden aan het thema `Christen- zijn op je werk' is er een speciale informatieve website www.christenzijnopjewerk.nl ingericht met o.a. te gebruiken preekschetsen, toespraken, Bijbelteksten, liederen en verdiepende literatuur(verwijzingen). Via die website kan men zich ook aanmelden om mee te doen.

* De werkgroep bestaat momenteel uit vertegenwoordigers van Alpha-cursus Nederland, Bedrijfsgebed, CBMC, christennetwerk|gmv, Geloof in je werk, Geloven op Maandag en IMPACT Netwerk.





Ingezonden persbericht