Ingezonden persbericht


Persbericht
Delft, 2010-05-12
Nieuwe NEN-cursus
NEN-EU Routeplanner - richting geven met Europese richtlijnen

Delft ­ Iedereen die iets fabriceert, inkoopt, installeert of doorverkoopt moet voldoen aan veiligheids- en gezondheidseisen. Deze eisen zijn vastgelegd in Europese richtlijnen. Maar welke richtlijnen zijn er eigenlijk en welke zijn relevant voor specifieke projecten? Op 4 november behandelt NEN Cursussen alle aspecten tijdens de cursus NEN-EU Routeplanner ­ richting geven met Europese richtlijnen.

Deze wettelijk verplichte eisen moeten dus onderdeel van een project zijn. Maar welke (Europese) richtlijnen zijn voor een project van belang? En wat betekent dat vervolgens voor de verschillende projectdisciplines zoals engineering, inkoop, fabricage, installatie, inbedrijfstelling en aftersales? En wat als de organisatie niet alle disciplines zelf uitvoert?

Deze cursus maakt duidelijk welke richtlijnen voor specifieke situaties en projecten van belang zijn. En hoe de richtlijnen binnen projecten kunnen worden ondergebracht en hoe het projectrisico's kan verminderen.

Voor wie?
Iedereen die iets fabriceert, inkoopt, samenbouwt, installeert, levert of doorverkoopt (of een combinatie daarvan). Bijvoorbeeld projectleiders, bidmanagers, werkvoorbereiders, kwaliteits-/ KAM- managers, HSE-managers, adviseurs en technisch inkopers.