Gemeente Enkhuizen

Opvoedcursus Peuter in Zicht! in Enkhuizen

De GGD Hollands Noorden organiseert in november de oudercursus Peuter in Zicht! in Enkhuizen. De cursus is voor alle ouders/verzorgers van peuters tussen de 1,5 en 4 jaar oud. In de cursus komen verschillende opvoedingsvaardigheden aan bod. En er is natuurlijk volop de gelegenheid om vragen te stellen en uit te wisselen met andere ouders/verzorgers. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enkhuizen.

Opvoeden van peuters kent vele uitdagingen

Peuters worden steeds zelfstandiger en willen de wereld ontdekken. Tijdens de cursus Peuter in Zicht! komen de volgende opvoedingsvaardigheden en onderwerpen aan bod:
Steunen: hoe steun ik mijn kind en bied ik veiligheid? Stimuleren: hoe prijs ik mijn kind en leer ik hem of haar gewenst gedrag?
Sturen: hoe kan ik op een positieve manier duidelijke regels en grenzen stellen?
Eten, slapen en zindelijkheid
Druk en dwars gedrag.
De cursus wordt gegeven door jeugdverpleegkundigen van de GGD Hollands Noorden.

Aanmelden en meer informatie

Ouders/verzorgers kunnen zich voor deze cursus aanmelden via hun jeugdverpleegkundige, via de GGD Hollands Noorden sector Jeugdgezondheidszorg, telefoonnummer: (088) 01 00 555 of via de website van de GGD Hollands Noorden: www.ggdhollandsnoorden.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. Naast deze cursus worden er ook andere cursussen gegeven, voor meer informatie kunt u terecht op www.ggdhollandsnoorden.nl en www.positiefopvoeden.nl.

Data, tijdstip en locatie

Enkhuizen: Donderdagavond 19.30-21.30 uur. Op 4, 11 november, 18 en 25 november 2010
Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin, Wielenwaal 7, Enkhuizen.