Gemeente Maassluis

Workshops 'Hoe vertaal ik maatschappelijke stage naar mijn organisatie?'

Non-profit organisaties die meer met jonge vrijwilligers willen werken, krijgen nu dé kans. Maatschappelijke stage houdt in dat leerlingen van het voortgezet onderwijs kennismaken met vrijwilligerswerk en een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving. De gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen werken samen op gebied van maatschappelijke stages.

De drie gemeenten bieden organisaties die nog niet met maatschappelijke stagiair(e)s werken en wel nieuwsgierig zijn naar hun mogelijkheden van maatschappelijke stages, een kosteloze tweedaagse workshop aan onder begeleiding van PJ-partners.

De eerste bijeenkomst start met een presentatie van een succesvolle maatschappelijke stage door een stagebieder. Vervolgens wordt `het stappenplan voor een maatschappelijke stage' doorgenomen, waardoor meer inzicht wordt gegeven in de manier waarop een organisatie succesvol met maatschappelijk stagiair(e)s aan de slag kan gaan. Aan het einde van de bijeenkomst wordt er een huiswerkopdracht meegegeven. Tijdens de tweede bijeenkomst wordt deze opdracht besproken en vertelt de cursusleider over knelpunten en oplossingen.

De tweedaagse workshops behandelen elk een eigen thema. Geïnteresseerden kunnen zich aansluiten bij één of meer thema's. De workshops worden voor de drie gemeenten centraal georganiseerd op één locatie. U kunt dus ook aansluiten als u in een andere stad actief bent.

De thema's, data en locatie van de diverse workshops zijn:


- Jeugd op 4 en 18 november 2010 in Vlaardingen;


- Cultuur op 10 en 24 november 2010 in Schiedam;


- Leefbaarheid in de wijk op 29 november en 13 december 2010 in Vlaardingen;


- Natuur- en Milieu op 7 december 2010 en 11 januari 2011 in Maassluis.

Alle bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot 22.00 uur.

Meer informatie staat op de site www.masactief.nl en aanmelden kan via info@masactief.nl.