Landelijk Aktie Komitee Scholieren

AGENDA

Themadag

4 november

Themadag `Kwaliteit van het onderwijs en wat is een goede docent?' Op donderdag 4 november is er weer een themadag van het LAKS met het onderwerp `de kwaliteit van het onderwijs'. Bij het LAKS is de scholier de ervaringsdeskundige. Jij als scholier kunt dus goed meepraten en meedenken over wat `goed'onderwijs is en wat niet. Een andere vraag die op deze dag centraal zal staan is; Wat is de definitie van een goede docent?

Voor de ochtend hebben wij de inspectie van het voortgezet onderwijs uitgenodigd. Zij zullen een korte presentatie over zichzelf geven, daarna zal iedereen in verschillende kleinere groepen gaan brainstormen over hoe scholieren bij het `inspecteren van een school' betrokken kunnen raken.

Het middagprogramma dat om 13.00 begint bestaat uit onder andere een paneldiscussie met docenten over wat een `goede' docent is. In het achterhoofd zullen we daarbij de thema's van het project LED (leerlingen evalueren docenten) houden.

Voor het middagprogramma hebben wij een panneldiscussie gepland. Hiervoor hebben wij echter wel enthousiaste docenten nodig die in dit panel hun mening willen geven over de `goede'docent. Als jij een docent hebt die je graag wil meenemen geeft dit dan (inc contactgegevens) even aan. Ze zijn allemaal van harte welkom!

De themadag zal plaatsvinden in het cultuurcentrum Parnassos te Utrecht, de inloop begint om 9.30 en vanaf 16.00 sluiten we af met een gezellige borrel.

Meer informatie volgt zo snel mogelijk, meld je in ieder geval aan voor zondag 31 oktober bij .. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd mailen, of bellen naar 06-41820590.