Agentschap NL


Brazilië rondetafelbijeenkomsten 'Bright Green Cities', 4 november 2010

Er liggen veel kansen voor Nederlandse bedrijven om op het gebied van duurzaamheid samen te werken met de Braziliaanse overheid.

Uw expertise staat centraal
Op 4 november worden rondetafelbijeenkomsten georganiseerd door NL EVD Internationaal waar u uw expertise op duurzaamheid naar voren kunt brengen. Aanwezig tijdens de rondetafelbijeenkomsten is Robson Oliveira, directeur van de Euro-Brazilian Sustainable Development Council. Hij is zeer geïnteresseerd in Nederlandse kennis op gebied van duurzaamheid. De heer Oliveira geeft daarnaast een toelichting op de beurs Bright Green Cities 2011.

Bright Green Cities 2011
De Braziliaanse regering en de overheden van de deelstaten Rio de Janeiro en Ceará hebben de handen ineengeslagen voor de organisatie van de Bright Green Cities beurs en de Rio Forum of Urban Sustainability van 20 t/m 23 april 2011 in Rio de Janeiro.

Deze beurs biedt Nederland een platform in Rio de Janeiro voor het aanbieden van `groene' uitvindingen en toepassingen. Het evenement vindt plaats aan de vooravond van de VN-conferentie over duurzame ontwikkeling in 2012 in Rio. Dit is precies 20 jaar na de Rio ECO92 topconferentie.

Doel van de beurs en conferentie is om (potentiële) aanbieders en (potentiële) gebruikers van groene technologie en financiële instellingen bij elkaar te brengen. Uit de ontmoetingen op de beurs en de parallel lopende conferentie, kunnen zo (publiek-private) partnerships ontstaan voor toepassing en -waar nodig- financiering van duurzame technologie op gebied van infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, mobiliteit, energie en afvalverwerking.

Meer informatie:
Over de rondetafelbijeenkomsten
Over Bright Green Cities 2011

Bron: NL EVD Internationaal