Gemeente Maassluis

Wmo Adviesraad Maassluis vergadering op 4 november 2010

Op donderdag 4 november vergadert de Wmo Adviesraad Maassluis in het stadhuis. De vergadering begint om 16.00 uur en is openbaar. Inwoners van Maassluis zijn van harte welkom. Belangstellenden kunnen de vergadering bijwonen en voor aanvang van de vergadering is er voor hen spreektijd gereserveerd.

De agenda ziet er als volgt uit:


1. Opening


2. Inspraak/Vragen halfuur
o Inspreken
Niet-leden van de Wmo Adviesraad kunnen bij aanvang van de vergadering inspreken op onderwerpen die zijn geagendeerd. Tijdens de behandeling van deze onderwerpen tijdens de vergadering kunnen zij niet het woord voeren. Insprekers kunnen niet het woord voeren over personen. Er mag uitsluitend worden ingesproken over die zaken die kunnen worden gerekend tot het taakveld van de Wmo Adviesraad Maassluis. o Vragenhalfuur
Na opening van de vergadering mogen aanwezige bezoekers via de voorzitter aan de Wmo Adviesraad vragen stellen of opmerkingen maken over onderwerpen die tot het taakveld van de Wmo Adviesraad behoren.


3. Mededelingen
o Terugkoppeling bezochte bijeenkomsten


4. Ingekomen stukken
De ingekomen stukken worden langsgelopen om te zien of hier nog actie op genomen moet worden.


5. Verslag vorige vergadering van 16 september 2010 Het conceptverslag wordt zowel tekstueel als inhoudelijk besproken en vervolgens vastgesteld. Vastgestelde verslagen van de Wmo Adviesraad zijn te vinden op de website van de gemeente Maassluis www.maassluis.nl onder Bestuur en vervolgens Burgercommissies of via www.maassluis.nl/meedoen en vervolgens Burgerparticipatie.


6. (16.15-16.45 uur) Jeugdbeleid in Maassluis Toelichting op het jeugdbeleid in Maassluis, onder andere over het eerder door de Wmo Adviesraad uitgebrachte advies over prenatale zorg, door Jonathan Houtman, beleidsmedewerker Welzijn van de gemeente Maassluis.


7. CJG Maassluis
Toelichting over het Centrum voor Jeugd & Gezin in Maassluis door Wilma Sprong.


8. Evaluatie werkwijze adviezen
Bespreking van de werkwijze waarop (gevraagde) adviezen worden aangeboden aan de gemeente Maassluis en afgehandeld door de Wmo Adviesraad.


9. Wijziging adviesstructuur en oprichting Adviesraad Samenlevingszaken

Bespreking van de stand van zaken over de door de gemeente Maassluis voorgestelde wijzigingen in de adviesstructuur en de nieuwe Adviesraad Samenlevingszaken.


10. Terugkoppeling werkgroepen
Om de voortgang te bewaken vertelt elke werkgroep kort bij het betreffende aandachtspunt wat de stand van zaken is:

A. Verstrekkingenbeleid, AWBZ, alfahulpen, etc B. Informatie, advies en cliƫntondersteuning C. Mantelzorgers & Vrijwilligers
D. OGGZ & Verslavingszorg
E. Maatschappelijke opvang (o.a. Huiselijk geweld) F. Jeugdbeleid - CJG
G. Sociale leefbaarheid
H. Woonservicezones


11. Rondvraag & Sluiting