Gemeente Almere

OKé-informatiepunt in bibliotheek Stad

28-10-2010

logo Bezoekers van de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad kunnen vanaf 4 november aangesproken worden door een medewerker van het OKé-punt. Het doel is om de bekendheid van het OKé-punt en haar dienstenaanbod te vergroten onder ouders en jongeren in Almere, door bezoekers van de bibliotheek daar persoonlijk over te informeren.

Het OKé-punt is het Almeerse Centrum voor Jeugd en Gezin en verzorgt een geheel aan activiteiten gericht op snelle, effectieve en afdoende hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders bij problemen met opvoeden en opgroeien. Het is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Almere en de partners op het gebied van opvoeden en opgroeien. Het OKé-punt bestaat uit drie onderdelen:

* Informatie en advies aan ouders en jongeren;
* Sluitende aanpak door een overleg- en zorgnetwerk; en
* Aanbod op maat voor opvoeden en opgroeien.

Donderdag en vrijdag

Om meer bekendheid te geven aan het OKé-punt start 4 november een informatiepunt in de Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad, op het Stadhuisplein 101. Het informatiepunt bestaat uit een informatiekar met foldermateriaal over het OKé-punt en een medewerker van Zorggroep Almere die namens het OKé-punt informatie verstrekt. Het OKé-informatiepunt is elke donderdag en vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur bij de Living aanwezig.

Proef

De informatie over het OKé-punt in de bibliotheek is een proef en loopt van donderdag 4 november 2010 tot 1 mei 2011. Afhankelijk van de resultaten zal er een uitbreiding komen naar de bibliotheken in Almere Haven en Almere Buiten.

Informatie en contact

Heeft u vragen over opvoeden en opgroeien? Neem eens een kijkje op de website van het OKé-punt: www.oke-punt.nl. Daar vindt u ook de tijden en locaties van opvoedspreekuren. Of bel: (036) 535 73 66 (op werkdagen van 9.00 - 16.30 uur).