Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij platformbijeenkomst pensioenbewustzijn werknemers

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont donderdagmiddag 4 november een platformbijeenkomst bij over pensioenbewustzijn van werknemers. CentiQ, Wijzer in geldzaken organiseert de bijeenkomst die plaatsvindt in de voormalige Caballero fabriek in Den Haag.

De bijeenkomst is bedoeld voor partners van Wijzer in geldzaken en professionals uit de pensioenwereld. De sprekers, van onder andere pensioenuitvoerder APG en de Consumentenbond, gaan met de aanwezigen in debat over de verantwoordelijkheid van pensioenuitvoerders en van werknemers zelf om het pensioenbewustzijn te verhogen. Een vertegenwoordiger van The Danish Insurance Association zal een lezing geven over ervaringen met pensioenbewustzijn en het pensioenregister in Denemarken.

Een groot deel van de Nederlandse werknemers is niet pensioenbewust. Dit bleek begin dit jaar uit de eerste jaarlijkse Pensioenbewustzijn-meting van CentiQ onder 2.200 Nederlanders. Slechts 12% van de mensen werkzaam in loondienst is op de hoogte van hun pensioeninkomen, weten of dit bij pensionering voldoende is en kennen de mogelijkheden om meer pensioen op te bouwen.

De partners van Wijzer in geldzaken zetten zich gezamenlijk in om het pensioenbewustzijn in Nederland te verhogen, door middel van pensioenspreekuren in samenwerking met hogescholen, een publiekscampagne en de website www.wijzeringeldzaken.nl.

Het platform CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken.

Prinses Máxima is sinds september 2010 erevoorzitter van het platform.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed