Landstede

Uniek onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen in regio

Op donderdag 4 november 2010 is bij het Leonardo College in Dronten een voorlichtingsavond. De avond is bedoeld voor ouders van hoogbegaafde kinderen, die volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan.

Op het nieuwe Leonardo College wordt passend voortgezet onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen geboden. De eerste groep leerlingen is dit schooljaar gestart. In Nederland zijn zeven andere middelbare scholen waar dit type onderwijs geboden wordt (vijf in Zuid Holland, één in Gelderland (Zevenaar) en één in Noord Brabant (Deurne).

Omdat hoogbegaafde kinderen een groot ontwikkelingsverschil vertonen met leeftijdgenoten vaak zijn ze jaren verder in ontwikkeling is het Ichthus College in Dronten gestart met het lesgeven van hoogbegaafde leerlingen binnen het Leonardo College.

Op die manier kunnen deze leerlingen zich, samen met andere hoogbegaafde leerlingen, op eigen niveau en tempo ontwikkelen. Het onderwijs binnen het Leonardo College is uniek door het uitdagende onderwijsaanbod naast de gewone vakken, bijvoorbeeld filosofie, chinees, kunst, bridge , de topdownbenadering van de leerstof en het kunnen optrekken met andere hoogbegaafde kinderen.

Geïnteresseerde ouders zijn van harte welkom om de voorlichtingsbijeenkomst op 4 november bij te wonen. De deuren staan vanaf 19.00 uur open, om 19.30 begint het officiële programma. Het adres: Jupiterweg 25, in Dronten. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden via 0321-312932 of gekeken worden op de website.

www.ichthusdronten.nl
www.leonardostichting.nl