Gemeente Barneveld


Biologisch Centrum 't Koetshuis informeert over duurzaamheid

Biologisch Centrum 't Koetshuis aan de Stationsweg 4 in Barneveld organiseert op 4 november en 18 november 2010 twee open avonden over duurzaamheid. Belangstellenden zijn welkom tussen 18.30 en 21.00 uur. De toegang is gratis.

In het Biologisch Centrum 't Koetshuis worden natuur- en milieueducatielessen gegeven. Drie keer per jaar wordt 't Koetshuis opnieuw ingericht met een bepaald thema. Deze keer is dat duurzaamheid. De thema's worden gekozen door de Scholenwerkgroep van de IVN (vertegenwoordigers vanuit de scholen en de
natuureducatievrijwilligers). Samen met de gemeente is het thema duurzaamheid vormgegeven. De lesbrief is geschreven, de opdrachten zijn bedacht en de lesruimte is ingericht met voorbeeldmaterialen. Dat varieert van zonnepanelen, CV-ketels, speelgoedraceauto's op waterbatterijen, etc. Tekstpanelen geven informatie over de energiebronnen aardolie en aardgas, zonne-energie en windenergie etc. Voor deze les worden de groepen 7 en 8 van de basisschool uitgenodigd.

Misschien is zoon of dochter al naar de themapresentatie over duurzaamheid geweest en wilt u deze samen met uw kind(eren) nog eens kijken? Misschien bent u geĂŻnteresseerd in het thema duurzaamheid en wilt u bijvoorbeeld meer weten over mogelijkheden om uw woning te isoleren met dubbel glas of zonnepanelen aan te schaffen? Over deze en andere onderwerpen is tijdens de open avonden voldoende informatie aanwezig.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl