Saxion
BR>

di 02 november 2010

Saxion conferentie studiekeuze: Blind Date of Ware Liefde? /fi
Onder de titel Studiekeuze: Blind Date of Ware Liefde? organiseert Saxion in Deventer op donderdagmiddag 4 november een studiekeuzeconferentie. Directe aanleiding voor de conferentie is het 20-jarig jubileum van het Saxion Orientatieproject.

Tijdens de conferentie komen onder andere vragen aan de orde hoe we jongeren beter kunnen ondersteunen bij het maken van een studiekeuze. Of hoort het er nu eenmaal bij dat veel jongeren bij de eerste poging niet de `ware liefde' vinden als het om studiekeuze gaat?

De middag start met een korte documentaire van Paul van Agten waarin hij scholieren interviewt over hun studiekeuze. Hoofdspreker tijdens de conferentie is Tom Luken van Luken Loopbaan Consult. Hij is onderzoeker, docent en trainer. Luken gaat in op studiekeuzebeleid en studieloopbaanbegeleiding op dit moment en hij schetst denkrichtingen voor de toekomst.

In workshoprondes hebben de deelnemers aan de conferentie daarna de keuze uit een aantal thema's op het gebied van onderzoek, methodiek en `good practice'. Aan bod komen onder meer het puberbrein en studiekeuze, de kracht van het `Saxion Oriƫntatieproject', digitale studiekeuzetools, en de match tussen jongeren en de beroepspraktijk.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

De conferentie vindt plaats op donderdagmiddag 4 november van 12.30 tot 18.00 uur, bij Saxion in Deventer aan de Handelskade 75. Mediavertegenwoordigers worden van harte uitgenodigd de conferentie bij te wonen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met studiekeuzeadviseur Hendrika Timmerman, tel. 0570-603773, e-mail: h.timmerman@saxion.nl, of adviseur communicatie Odiel Mennink, tel. 0570-603444 , e-mail: o.m.c.mennink@saxion.nl. Zie ook: www.saxion.nl/studiekeuzeconferentie.
____________________ Zoek