Mitros


Reinaerde De Lijsterbes feestelijk geopend door wethouder Kolff 02 november 2010
(Persberichten)

Donderdag 4 november vindt de feestelijke opening plaats van Reinaerde De Lijsterbes in Nieuwegein. Na een grootscheepse verbouwing door woningcorporatie Mitros hebben de 24 bewoners met een licht verstandelijke beperking nu een prachtig appartement. Daarnaast is er in het complex een gezellig inloophuis en heeft de begeleiding een mooi kantoor. Door de prettige omgang met de andere bewoners van het complex en de directe buren is het goed wonen op De Lijsterbes.

De verbouwing heeft voor de nodige overlast voor de bewoners en medewerkers gezorgd. Zij bleven namelijk tijdens de verbouwing in het complex wonen. Manager Rian Koppes is dan ook trots op de mensen zoals zij hier mee omgegaan zijn. Ook het inloophuis is een aanwinst. Hier kunnen de bewoners gezellige activiteiten ondernemen of een kopje koffie drinken.

Reinaerde en Mitros hebben nauw samengewerkt om dit project mogelijk te maken. Beide organisaties hebben hiervoor hun kennis en ervaring ingezet. Een bijzondere doelgroep vraagt om specifieke eisen aan de woningen en het gebouw. Daarmee heeft zowel Mitros als Reinaerde vanaf het begin rekening gehouden. Zo heeft Reinaerde een voormalige fietsenberging omgebouwd tot een gezamenlijke woonkamer en keuken. Mitros heeft - als eigenaar van het gebouw - veel zaken aan de woningen verbeterd, zoals kozijnen, keukens en badkamers.

Reinaerde is de zorgorganisatie in de regio Utrecht die zich richt op kinderen, jeugd en volwassenen. Voor een brede groep mensen die ondersteuning nodig heeft, wil Reinaerde een optimale kwaliteit van bestaan bereiken. Reinaerde geeft, in overleg met de cliënt en zijn vertegenwoordigers, ondersteuning en zorg op maat bij werk, dagbesteding en wonen. Reinaerde is één van de grotere zorgaanbieders in de regio.

In de stedelijke regio Utrecht wonen 65.000 mensen bij woningcorporatie Mitros. Mitros maakt zich hard voor de vragen en wensen van deze mensen. Daarom werkt zij aan vitale buurten en wijken. Door het bouwen, verhuren, onderhouden, renoveren en verkopen van woningen en gebouwen voor voorzieningen. Maar ook door een bredere sociale inzet. In nauwe samenwerking met andere partijen. Mitros is betrokken bij de wereld van haar huurders.