Brabanthallen vanaf morgen in vroege kerstsfeer

03/11/2010 09:37

De Beursorganisatie BV

Dé eerste grote kerstbeurs van Nederland vindt plaats van 4 t/m 7 november in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Daarmee opent KerstCreaties het feestseizoen op het moment dat consumenten klaar zijn voor de winterse gezelligheid en hun huis in deze sferen gaan brengen. Dé kersttrends komen daarbij uiteraard aan bod. Tijdens de 10e editie van deze beurs vinden extra bijzondere activiteiten plaats.

10-jarig jubileum

De beurs KerstCreaties is onder de naam 'KerstCreatief' in 2000 gestart in het beursgebouw in Eindhoven. Het eerste jaar werd direct een succes met zo'n 23.000 bezoekers. In 2006 werd de overstap gemaakt naar de Brabanthallen in Den Bosch omdat de locatie in Eindhoven te krap was voor de hoge bezoekersaantallen. In 2008 veranderde de naam van 'KerstCreatief' in 'KerstCreaties'. In de loop der jaren heeft de beurs zich ontwikkeld tot een exclusief totaalconcept van creativiteit, inspiratie en lifestyle. Een concept waarvoor de naam 'KerstCreatief' niet meer voldeed. De inspirerende, warme sfeer is al die jaren gebleven. De combinatie met lifestyle en creativiteit maakt de beurs nog steeds tot een echte publiekstrekker.

Dé inspirerende start van het feestseizoen

Consumenten willen tegenwoordig het hele najaar gezelligheid in huis. KerstCreaties 2010 is daarom, voordat het grote sinterklaas- en kerstgeweld losbarst, dé inspirerende start van het feestseizoen. Consumenten bezoeken de beurs dan ook om hun jaarlijkse sinterklaas- en kerstinkopen op KerstCreaties te doen. Bovendien kopen zij, zo bleek tijdens de vorige 'vroege editie' van KerstCreaties, sfeerartikelen die langer meegaan dan alleen met Kerst zelf. Naast shoppen, kunnen bezoekers tijdens KerstCreaties inspiratie opdoen en creatieve workshops volgen. De benodigde woonaccessoires om je interieur 'winterklaar' te maken, ontbreken niet.

Breed deelnemersveld

Het deelnemersveld op de beurs is dan ook divers. Tijdens de 10e editie van KerstCreaties presenteren meer dan 200 standhouders zich op ruim 11.000 m2 . Van woonwinkel tot parfumerie en van biologische landwinkel tot creatief atelier. Prachtige aankleding, live kerstmuziek, culinaire proeverijen, fraaie feestmode en verrassende bloemschikdemonstraties zorgen voor de echte bijzondere sfeer van de feestdagen.

Workshop Creaties

Bij Feest hoort taart! Het taartenmagazine Mjam Taart! organiseert een taartenwedstrijd waarbij hobbyisten hun smakelijke creaties in kerstthema laten zien. Dit biedt ongetwijfeld inspiratie voor bezoekers, die ook zelf aan de slag kunnen gaan met het versieren van cupcakes. Het decoreren van taarten valt bij steeds meer jongere mensen in de smaak. Dat creativiteit ook op andere vlakken nog erg populair is, blijkt wel uit het grote creatieve aanbod op de beurs. Daarmee haakt de organisatie in op dé trend van nu: Happy Farm. Deze mix van nostalgie, folklore, ambachtelijkheid en extravagantie zorgt voor bijzondere creatieve impulsen. Er zijn dan ook tal van creatieve workshops om te volgen van kerst- en tafeldecoraties maken van vilt tot zeepkettingen maken voor in huis.

Droomwereld voor ouders en kinderen

Vanwege het 10-jarig jubileum wordt deze editie extra feestelijk. Bezoekers worden helemaal in de watten gelegd en maken drie keer per dag kans op prijzen. Ook kinderen worden dit jaar extra verwend. Zij worden helemaal ondergedompeld in winterse, sprookjesachtige sferen in de winterdroomwereld. Daarnaast zorgt de tentoonstelling mini-kerstdorpjes voor een winterbeleving voor kinderen én hun ouders: een droomwereld met een nostalgisch tintje. Alles wat nostalgie ademt, is immers nog steeds nog steeds populair. Nostalgie is ook het circus, dat dit jaar een eigen piste op de beursvloer heeft. Kinderen kunnen hun kunsten vertonen in deze piste van Mega KerstCircus Den Bosch. Hier leren ze trucs van echte circusartiesten.

Dogwalk en muzikale kerstbingo

De beurs staats bol van bijzondere activiteiten. Zoals een dogwalk als variant op de catwalk waar feestelijke hondenartikelen geshowd worden. Daarnaast zijn er beautyworkshops waarin bezoekers leren hoe ze zich optimaal kunnen verzorgen voor de feestdagen. Op vrijdag en zondag is er een muzikale kerstbingo waarbij bezoekers mee kunnen zingen met welbekende kerstliedjes.

Groene inspiratie

Groen moet je doen! Dat is het motto in en rond het Bloemschiktheater waar meesters in de bloemsierkunst groenworkshops, demonstraties en presentaties verzorgen. Tijdens de bloemschikwedstrijd 'Diner voor Twee' georganiseerd door Groei en Bloei afdeling 's-Hertogenbosch gaan cursisten aan de slag met het maken van een feestelijke, natuurlijke eettafel.

Bijzonder, biologisch en betaalbaar kerstdiner

Op het culinaire plein doen bezoekers ideeën op om gezond te koken bijvoorbeeld met streekproducten. De producten voor hun biologisch kerstdiner shoppen ze bijeen bij de aanwezige landwinkeltjes. Met de kant-en-klare culinaire pakketten die te koop zijn, zet je binnen een handomdraai een feestelijk voor-, hoofd- of nagerecht op tafel. Daarnaast is er een 'Herboristenplein' waar men kan ontdekken wat kruiden uit de tuin allemaal op culinair gebied én voor je gezondheid kunnen doen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kerstcreaties.nl