Chris Polman ontvangt prestigieuze prijs NVN

04/11/2010 09:50

Nederlandse Vereniging voor Neurologie

De Winklermedaille 2010 van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) wordt tijdens de Wetenschappelijke Vergadering op 4 november in Hotel Krasnapolsky te Amsterdam uitgereikt aan Professor Chris Polman, neuroloog in het VU Medisch Centrum Amsterdam. Hij krijgt de prijs voor zijn onderzoek van multipele sclerose (MS).

De jury die twaalf genomineerde Nederlandse onderzoekers heeft beoordeeld, was unaniem van mening dat professor Polman de afgelopen vijf jaar de grootste bijdrage heeft geleverd aan de neurologische wetenschap. Door het werk van onderzoekers zoals Chris Polman is MS een behandelbare ziekte geworden. Chris Polman heeft daarnaast een essentiële rol gespeeld bij het vaststellen van internationaal geaccepteerde criteria voor de diagnose MS. Het VUmc MS Centrum Amsterdam dat door hem werd opgericht, beschikt over alle benodigde expertise om de diagnose MS te stellen en patiënten te behandelen en te begeleiden.

De Winklermedaille is een gouden gedenkpenning die is ingesteld ter nagedachtenis aan dr. Cornelis Winkler (1855-1941), hoogleraar psychiatrie en neurologie, grootmeester op het gebied van de neurologie en van de hersenanatomie in Nederland. Eens in de vijf jaar wordt de medaille uitgereikt aan de Nederlander die in de voorafgaande vijf jaar de meest verdienstelijke bijdragen heeft geleverd op het gebied van de neurologische wetenschap.