Politie Drenthe

Maandag 4 november 2010

Provincie Drenthe, 04-11-2010

Onjuist vervoer kinderen in auto

TYNAARLO - Woensdagmorgen zijn twee bestuurders aan de Nieuwe Akkers bekeurd wegens het niet op de juiste wijze vervoeren van kinderen in de auto.

Bromfietsers bekeurd

MEPPEL Agenten hebben een 16-jarige bromfietser uit Uffelte aangehouden wegens te hard rijden. De jongeman reed 100 km/uur. Na correctie bleek de bestuurder 34 km/uur te hard te rijden. De bromfietser kreeg een bekeuring. De politie heeft woensdagmorgen op diverse plaatsen gecontroleerd in Meppel. Ongeveer 60 bromfietser zijn gecontroleerd op snelheid en technische eisen van de bromfiets. 22 bestuurders hadden een te hoge constructiesnelheid. Twee bestuurders hadden een gladde band, een andere bromfietser had ondeugdelijke remmen, twee bestuurders reden zonder rijbewijs en weer een andere bromfietser gaf geen voorrang aan een voetganger op het zebrapad. Allen kregen een bekeuring.

Bestuurd bekeurd

EMMEN De politie heeft woensdagmorgen een 52-jarige man uit Emmen aangehouden op de Oosterveldsestraat. De man zat achter het stuur in de auto, terwijl hij een ontzegging voor de rijbevoegdheid heeft. De bestuurder negeerde de agenten en reed twee keer door het rode verkeerslicht. Bij controle bleek zijn voertuig niet verzekerd te zijn. De man kreeg proces-verbaal.

Auto over de kop

ASSEN Twee inzittenden van een auto raakten woensdagmiddag betrokken bij een ongeval op de A28. De twee reden op de A28, kwamen vanuit Groningen en reden in de richting van Assen-Zuid. Daar verlieten ze de rijbaan om de N33 op te rijden. In de bocht verloor de bestuurder de macht over het stuur. De auto raakte over de kop en kwam tot stilstand. De 21-jarige bestuurder uit Assen en de 17-jarige inzittende uit Drijber wisten zelf uit het voertuig te komen. Zij bleven ongedeerd.

Rijden onder invloed

BORGER De politie heeft woensdagmiddag een 42-jarige man uit Borger aangehouden op de N374. de auto van de man was beschadigd, echter de bestuurder kon niet vertellen hoe dit was gekomen. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij 730 ugl blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak in bedrijf

HOOGEVEEN De politie kreeg woensdagavond een melding, dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Lindberghstraat. Door een deur te forceren, wist men binnen te komen. Er is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. De politie doet onderzoek. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Fietser te water na aanrijding

SMILDE Een fietster is donderdagochtend te water geraakt na een aanrijding op de Hoofdweg. Een bestuurder van een auto reed op de Hoofdweg. Vermoedelijk kwam de fietster van links. Een aanrijding was het gevolg, waarbij ze in het water terecht kwam. De bestuurder van de auto en andere omstanders hebben het meisje uit het water gehaald. Zij is naar het ziekenhuis gebracht met mogelijk een hersenschudding en een pijnlijke enkel. De identiteit van de betrokkenen is nog niet bekend.