T-Mobile ziet klantenbestand verder groeien.

04/11/2010 10:06

T-Mobile


- Introductie iPhone 4 stimuleert verdere groei abonneebestand.


- Mobiel internetgebruik groeit naar 11TB per dag.


- Druk op inkomsten neemt toe als gevolg van verder overheidsingrijpen.

Het aantal klanten van T-Mobile Netherlands BV is in het derde kwartaal met 79.000 klanten gegroeid tot 4,461 miljoen per eind september 2010. De EBITDA kwam in het derde kwartaal uit op 98 miljoen euro bij een totale omzet van 450 miljoen euro. Het gebruik van mobiel internet op het netwerk van T-Mobile blijft sterk groeien. Het datagebruik als percentage van de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) steeg vergeleken met dezelfde periode in 2009 met 3% naar 29% .

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur van T-Mobile in Nederland: "We hebben in het derde kwartaal ons klantenbestand verder weten uit te breiden. Veel bestaande en nieuwe klanten kozen voor de iPhone 4 of een andere smartphone. Het gevolg hiervan is hoge verkoopkosten. Tegelijkertijd betekent deze investering in nieuwe klanten en het behoud van bestaande klanten ook waardevolle groei voor de toekomst."

Regulering drukt inkomsten

Ook in het derde kwartaal van dit jaar was er sprake van een drukkend effect op de inkomsten als gevolg van regulering vanuit de overheid. Tot twee keer toe werden de zogenoemde MTA-tarieven verlaagd waardoor de inkomsten en de EBITDA daalde. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar was het negatieve effect van de lagere MTA-tarieven 4 miljoen euro op de EBITDA en 10 miljoen euro op de omzet. Toch is in tegenstelling tot de licht dalende omzet, vooral de EBITDA sterk gedaald met meer dan 23% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Gebruikers van smartphones en van mobiel internet op tablets, netbooks en laptops zorgen voor een sterke stijging van het dataverkeer via het netwerk van T-Mobile. Dat bedraagt nu 11TB per dag. T-Mobile heeft haar netwerk sterk uitgebreid om deze verdere groei op te vangen en de capaciteit van het netwerk wordt voortdurend verder vergroot.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl