Landstede

Student Landstede Nederlands kampioen wintertriatlon

Afgelopen zaterdag is Sven Maris er voor de tweede keer in geslaagd om Nederlands kampioen wintertriatlon te worden. De student van Landstede deed in Assen mee aan de 27e editie van het NK. Maris, woonachtig in Hasselt is lid van Schaats trainingsgroep Het Zwarte Water en de skeelerclub Staphorst en volgt bij Landstede MBO aan het Dokterspad in Zwolle de opleiding Bedrijfsadministratie.

Lopen, fiets en schaatsen
Het kampioenschap vond plaats in en rondom het sportcomplex De Bonte Wever in Assen. Ruim 500 deelnemers uit heel Nederland stonden aan de start voor kilometers lang lopen, fietsen en schaatsen zonder onderbreking.

NK Sprint
Sven Maris deed mee aan het NK sprint: 5 kilometer lopen, 25 km fietsen en 10 km schaatsen. Op deze afstand stonden 184 deelnemers aan de start. Om kwart over 9 klonk het startschot op de atletiekbaan.

Maris liep goed, kwam snel alleen weg en bouwde een voorsprong op. Maris ging de wisselzone binnen in een tijd van 19 minuten en 57 seconden om zo snel mogelijk de loopschoenen uit te doen en de fietsschoenen aan te trekken. Dit ging bij niet snel, want hij kreeg bij één schoen de clicks niet goed dicht.

Hij reed als zesde de wisselzone uit voor 25 kilometer tijdrit fietsen. Na een paar kilometer fietsen begon voor hem het inhalen van zijn concurrenten en al vrij snel had hij ze alle vijf ingehaald. Na 25 kilometer fietsen in een tijd van 40 minuten en 46 sec. kwam hij wisselzone binnen. Om de fietsschoenen uit te doen en de fiets weg te zetten.

Toen snel de schaatsen en handschoenen pakken en een halve kilometer lopen om vervolgens de schaatsen onder te binden. De schaatsen had Sven snel onder en na 27 rondjes van 400 meter schaatsen in een tijd van 23 minuten en 35 sec. finishte hij. Wat een mooie eerste plaats betekende.

Maris werd voor de tweede keer Nederlands kampioen Wintertriatlon in de categorie heren 20 tot en met 24 jaar. In een eindtijd van 1 uur en 24 minuten. Van alle 184 deelnemers behaalde Sven in het algemeen klassement een mooie tweede plaats. Zodoende waren er voor hem twee podiumplaatsen.