Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.20 uur

Utrecht, 04-11-2010

Winkeldieven herkend

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De eigenaar van een winkel op de Spuistraat zag woensdagmiddag twee personen lopen die hij herkende als verdachten van een winkeldiefstal daags daarvoor. Hij slaagde erin om één van hen, een 21-jarige ingezetene van België, aan te houden en over te dragen aan de politie.

Op dinsdag 2 november, rond 16.10 uur, werd bij de winkelier een jas gestolen die buiten op de kledingstandaard hing. De twee verdachten, een man en een vrouw, wisten echter met de jas te ontkomen. Een dag later, rond 15.15 uur, kwamen de verdachten opnieuw in de winkel en werden zij herkend. De vrouwelijke verdachte kon direct worden aangehouden.

De mannelijke verdachte wist te ontkomen maar meldde zich rond 17.55 uur bij het politiebureau in Bunschoten. De man, een 33-jarige Belg, werd eveneens aangehouden en verhoord. De politie doet nog onderzoek naar de gestolen jas want die was niet meer in het bezit van de verdachten.

Beschonken vrouw rijdt tegen boom

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op woensdag 3 november, rond 22.05 uur, kreeg de politie de melding dat er op de Beethovenlaan een auto tegen een boom was aangereden.

De agenten die ter plaatse kwamen, constateerden dat de bestuurster, een 52-jarige inwoonster van Bunschoten, behoorlijk onder invloed van alcohol in haar auto zat. Volgens een getuige was de vrouw, slingerend over de weg, in de richting van de Bikkersweg gereden maar tegen de boom aan de linkerzijde van de weg gebotst. De verdachte werd aangehouden maar weigerde medewerking aan een blaastest of een bloedproef. Voorts bleek dat het rijbewijs van de vrouw ongeldig was verklaard. Zij werd voor nader verhoor ingesloten in het arrestantencomplex in Houten.

De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf.

Vermoedelijke auto-inbreker aangehouden

SOEST De politie heeft donderdagmorgen een 51-jarige Soester aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij een auto-inbraak op de Weegbreestraat.

Rond 01.50 uur kregen de agenten de melding dat er op de Weegbreestraat een auto-inbraak was gepleegd. Ter plaatse bleek dat de ruit van de auto was vernield en getracht was de autoradio te stelen. Op de raamsponning en in de auto trof de politie bloed aan wat mogelijk van de verdachte was.

Een getuige meldde dat hij de mogelijke verdachte had zien wegrennen in de richting van de Nieuweweg waarna met meerdere politie-eenheden en collegas van de KMAR in die omgeving werd gezocht. Op de Varenstraat troffen zij rond 02.35 uur de verdachte aan die zijn handen diep in zijn jas had weggestopt. Bij controle van zijn handen bleek dat hij een flinke verwonding had en ernstig bloedde.

De man werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.