Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht, 04-11-2010

Autokrakers

VINKEVEEN/UTRECHT Twee autokrakers gingen er op woensdagavond 3 november na een autokraak in Vinkeveen vandoor en werden even later in Utrecht aangehouden.

Rond 23.30 uur kreeg de politie de melding dat enkele verdachten twee autokraken hadden gepleegd op de carpoolplaats aan de Provincialeweg. Terwijl agenten onderweg waren, meldde de getuige dat de verdachten in een auto in de richting van Mijdrecht waren weggereden en hij gaf het kenteken door. De auto werd aanvankelijk niet aangetroffen. Agenten spraken op de carpoolplaats met de beide eigenaressen van de opengebroken autos, vrouwen van 27 en 28 jaar uit Zwaag en Haarlem, en namen hun aangifte op.

Meerdere politie-eenheden keken in de regio naar de auto en de verdachten uit. Daarbij zagen agenten de auto op de Marshalllaan in Utrecht rijden. Zij hielden de beide inzittenden, twee jongemannen van 21 jaar uit Utrecht, aan en namen de auto in beslag. In de auto van de verdachten werd onder ander een navigatiesysteem aangetroffen, dat vermoedelijk bij de twee autokraken buit was gemaakt. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Scootercontrole

MAARSSEN De politie heeft op woensdagmiddag 3 november een brom- en snorfietscontrole in Bisonspoor gehouden.

Motoragenten begeleidden de te controleren scooters naar het politiebureau in Maarssen. In totaal twintig brom- en snorfietsen werden gecontroleerd. Een bromfiets bleek maar liefst een constructiesnelheid van 91 km/u te hebben, terwijl 50 km/u het maximum is. Bij snorfietsen werden in drie gevallen een te hoge constructiesnelheid geconstateerd: 43, 59 en 67 km/u, terwijl het maximum 30 km/u is. Deze vier bestuurders werden bekeurd. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor een gladde band en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Autokraak

BREUKELEN/MAARSSEN Op woensdagmiddag 3 november werd een autokraak gepleegd. Kort daarna hielden agenten vier verdachten aan.

Rond 15.20 uur kreeg de politie de melding dat er een autokraak op de parkeerplaats aan de Amerlandweg was gepleegd en dat enkele verdachten er in de richting van de Merwedeweg vandoor waren gegaan. Meerdere politie-eenheden gingen die kant op, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Wel werd met meerdere getuigen gesproken, waaruit bleek dat de verdachten er in een auto vandoor waren gegaan, waarvan de getuigen het kenteken doorgaven. De eigenaar van de opengebroken auto, een 59-jarige Rotterdammer, deed aangifte van de diefstal van zijn navigatiesysteem. Bij het onderzoek naar de verdachten, troffen agenten het gestolen navigatiesysteem in de struiken aan.

Rond 15.45 uur zagen agenten de auto op de Zuilense Ring rijden. De auto werd aan de kant gezet en de vier inzittenden, twee jongens van 17 en twee van 19 jaar allen uit Utrecht, werden aangehouden. Hun auto werd in beslag genomen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Kennelijk gestolen

MIJDRECHT - Agenten hielden op woensdag 3 november een man aan op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 16.35 uur controleerden agenten een automobilist op de Provincialeweg N201. Toen de bestuurder, een 23-jarige Pool, uitstapte, roken de agenten een weedlucht. Bij controle bleek hij een kleine hoeveelheid weed bij zich te hebben. In de auto troffen de agenten drie geprepareerde tassen aan met daarin een computerspel met een alarmlabel en meerdere parfumverpakkingen. Daarop hielden zij de verdachte aan op verdenking van diefstal.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en hij deed afstand van de spullen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond

MONTFOORT Een bromfietser raakte op woensdagochtend 3 november gewond bij een aanrijding met een fietser.

Rond 07.25 uur reed een 19-jarige fietser uit Woerden over het fietspad van de M.A. Reinaldaweg. Door een windvlaag werd hij opzij geblazen, waardoor hij in botsing kwam met een 39-jarige bromfietser uit Woerden. De bromfietser kwam ten val en raakte gewond. De jongeman liep geen letsel op. De 39-jarige man werd met letsel aan zijn duim en sleutelbeen per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.