Nederlanders en Duitsers niet trouw aan Duitse luchthavens

04/11/2010 10:28

World Ticket Center B.V.

Amsterdam, 4 november 2010 - 'Reizigers vliegen vanaf 1 januari 2011 aanzienlijk minder vanuit Duitsland naar hun vakantiebestemming!' Dat tonen de boekingsresultaten aan van reisorganisatie World Ticket Center. De invoering van de Duitse vliegtax - die op 1 januari 2011 ingaat en geldt voor alle vertrekken vanaf een Duitse luchthaven - zorgt ervoor dat zowel Nederlanders als Duitsers na 1 januari de voorkeur geven aan vertrek vanuit Nederland. ''De vliegtarieven van topbestemmingen als New York en Dubai zijn vanaf 1 januari het laagste als men vertrekt vanuit Nederland en dat is direct terug te zien in onze boekingsresultaten. Veel Nederlanders gaven sinds de invoering van de Nederlandse vliegtax in juli 2008 de voorkeur aan vanuit Duitsland naar vele bestemmingen te vliegen, omdat dit in veel gevallen goedkoper was. Reizen met vertrek in 2010 worden nog volop geboekt vanuit Duitse luchthavens. Kijkend naar vertrekdata vanaf 1 januari 2011 zien wij veel meer Nederlanders vanuit Nederland naar bestemmingen als New York vliegen en dat komt door de invoering van de Duitse vliegtax en de geringe tariefverschillen die optreden.'' aldus Rémi Wouters Marketing Manager van World Ticket Center.

De Duitse vliegbelasting bedraagt voor een binnenlandse vlucht 9,52 euro, bestemmingen tot 2500 km kosten 8 euro, tussen de 2500 en 6000 km wordt er 25 euro gerekend en wordt er naar een bestemming meer dan 6000 km verderop gevlogen, betaalt men 45 euro tax. ''Vliegen naar Jakarta was goedkoper vanuit Duitsland, maar is door de vliegtax op gelijke hoogte komen te staan met vertrek vanuit Nederland en dan wordt de keuze voor Nederlandse reizigers uiteraard eenvoudig. Wij verwachten de komende maanden een nog sterkere daling van het aantal Nederlandse passagiers dat zal vertrekken vanuit Duitsland en daarnaast een enorme stijging in het aantal Duitse passagiers dat zal vertrekken vanuit Nederland.'' aldus Rémi Wouters Marketing Manager van World Ticket Center. Na de invoering van de Nederlandse vliegtax in 2008 besloten Nederlandse passagiers massaal om vanuit België en Duitsland te gaan reizen om kosten te besparen. De kans is groot dat Duitse passagiers ook voor deze maatregel kiezen.

In Nederland heeft de invoering van de vliegtax in 2008 gezorgd voor miljarden omzetverlies en duizenden mensen die hun baan zijn kwijt geraakt. Veel Duitse luchtvaartmaatschappijen verzetten zich dan ook hevig tegen de Duitse vliegtax, omdat zij niet willen dat deze geschiedenis zich herhaalt voor hun land. Ryanair heeft onlangs aangekondigd het aantal vluchten aanzienlijk te verminderen vanaf Duitse luchthavens. 'Wij begrijpen heel goed dat reizigers er voor kiezen minder vanuit Duitsland te vliegen, want voor een gezin met 2 kinderen kan het al snel 100 euro schelen naar een vakantiebestemming buiten Europa en dat is een flink bedrag.' aldus Remi Wouters Marketing Manager van World Ticket Center.





http://www.worldticketcenter.nl/