Gemeente Lopik

Collegebesluit: Aanpak overlast bomen Benschop

Het college heeft besloten tot het laten uitvoeren van de noodzakelijke werkzaamheden tegen de overlast van bomen in Benschop. Deze bomen staan in de Koningin Julianasingel, Oranje Nassaustraat, Koningin Wilhelminasingel, Prins Bernhardstraat en langs de sportvelden.

In 2009 zijn diverse klachten bij de gemeente ingediend over overlast van bomen in het westelijk deel van Benschop-dorp. De klachten spitsen zich vooral toe op overlast van overmatige bladval en lichtgebrek.

In het voorjaar 2010 heeft een erkend boomverzorgingsbedrijf op verzoek van het college een onderzoek uitgevoerd. Tijdens een druk bezochte bewonersavond zijn de onderzoeksresultaten vervolgens gepresenteerd.

In augustus 2010 is een deel van de populieren langs de sportvelden gerooid om het plaatsen van ballenvangers en doelen mogelijk te maken. De komende winterperiode zullen de overige populieren worden gerooid. De groenstructuur blijft behouden door de aanwezige bomen langs de Boslaan en de ondergroei in de groenstrook langs de Koningin Wilhelminasingel.

De bomenrijen langs de Koningin Julianasingel, Oranje Nassaustraat, Koningin Wilhelminasingel en Prins Bernhardstraat zullen worden gedund. De bomen die langs de Koningin Julianasingel blijven staan, zullen worden gesnoeid. Deze werkzaamheden vinden eveneens komende winter plaats.