Gemeente Soest

EURnergieteam Soest laat een energiemaatwerkadvies opstellen

04 november 2010

Het EURnergieteam Soest bestaat uit 15 inwoners die positief hebben gereageerd op de advertentie, die de gemeente Soest enige tijd geleden in de plaatselijke kranten heeft geplaatst.

Soest zocht inwoners, die in teamverband activiteiten en projecten willen gaan bedenken, opzetten en uitvoeren. Het doel van het team is om met zoveel mogelijk inwoners uit Soest en Soesterberg de komende 4 jaren zoveel mogelijk energie te gaan besparen in de eigen, bestaande woning.

Maatwerkadviezen en selecteren van een voorbeeldwoning

De eerste stap die nu door de leden van het EURnergieteam wordt gezet, is het aanvragen van een energiemaatwerkadvies. Hoe dit in zijn werk gaat is voor alle inwoners interessant.

Iedereen in Soest kan stap-voor-stap gaan volgen en zien waar je tegenaan loopt als je je woning energiezuinig wilt maken. Van informatie inwinnen, maatwerkadvies aanvragen, aannemers over de vloer, subsidieaanvraag invullen tot en met het monitoren van wat de getroffen maatregelen nu uiteindelijk aan energiebesparing opleveren.

Uit de woningen van de 15 leden zijn 3 woningen geselecteerd, die als voorbeeldwoning zouden kunnen dienen voor heel Soest. Afhankelijk van het energiemaatwerkadvies wordt uiteindelijk uit deze 3 de voorbeeldwoning gekozen. Dit hele proces en de activiteiten van het EURnergieteam kunt u volgen via deze website:

Soest op weg naar klimaatneutraal

Energie maatwerkadvies voor iedereen

Iedereen kan een energiemaatwerkadvies aanvragen (www.meermetminder.nl ). Tot het einde van dit jaar 2010 kan dit vrijwel gratis omdat er dan nog een subsidie kan worden aangevraagd. Daarna stopt de subsidie (www.agentschapnl.nl kies: Maatwerkadvies)

EURnergiek Soest (energie besparen en meer aandacht voor duurzame energiebronnen in Soest) is een initiatief van de gemeente Soest, de woningcorporaties en een aantal Soester bedrijven en wordt uitgevoerd vanaf nu tot en met 2013.