Gemeente Lelystad

Iraakse familie na 13 jaar herenigd in Lelystad

Woensdag 3 november 2010
Burgemeester Horselenberg praat met vader, moeder en dochter Fares Arif

Na 13 jaar lang gescheiden van elkaar te hebben geleefd, woont de uit Irak gevluchte familie Fares Arif sinds eind september samen in Lelystad. Vader, moeder en dochter konden elkaar op 21 september 2010 weer in de armen sluiten nadat de voormalige minister van Justitie Hirsch Ballin, op verzoek van burgemeester Margreet Horselenberg, op humanitaire gronden toestemming had verleend voor gezinshereniging.

Generaal Pardon

De heer Khales Fares Arif kwam in 1997 naar Nederland. Zijn vrouw, zoon en dochter waren naar Turkije gevlucht. De zoon raakte tijdens de vlucht uit Irak vermist en is nooit meer gevonden. Vader Khales Fares Aris kreeg in 2007 vanwege het Generaal Pardon een permanente verblijfsvergunning. Sindsdien heeft hij zich samen met zijn echtgenote, die al die jaren afwisselend in Turkije en Irak verbleef, ingespannen om toestemming te krijgen voor gezinshereniging.

Welkom door burgemeester

Burgemeester Margreet Horselenberg bracht woensdagmiddag een bezoek aan de herenigde familie en heette moeder en dochter van harte welkom in Lelystad.
Ja