Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 04-11-2010

Verdacht

IJSSELSTEIN Twee mannen gingen er aan het begin van de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 november voor de politie vandoor. Eén van hen werd aangehouden, de ander wist te ontkomen.

Rond 00.50 uur zagen agenten twee mannen op de Zomerdijk in een geparkeerde auto stappen en wegrijden in de richting van de Edelstenenbaan. De agenten wilden de mannen controleren en gaven de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen, gaf hij echter gas. De agenten zetten hun zwaailicht en sirene aan, maar de bestuurder stopte nog steeds niet.

In de bocht richting de Kwartshof verloor de verdachte de macht over het stuur, belandde in de berm, ramde een verkeersbord en reed de weg weer op. Bij het vervolgens tot stoppen dwingen van de auto van de verdachten, raakten die auto en de politieauto beide van de weg. Daardoor botste de auto van verdachten tegen een boom en de politieauto tegen een andere boom. Niemand raakte gewond.

Beide inzittenden van de auto gingen er vervolgens te voet vandoor. Eén van hen, een 25-jarige man uit Duitsland, werd bij een uitgebreid onderzoek in de omgeving aangetroffen en aangehouden. De andere verdachte wist te ontkomen. In de auto troffen de agenten inbrekersgereedschap aan. De auto is in beslag genomen. De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt of de mannen mogelijk in de omgeving een inbraak hebben gepleegd.

Motorrijder gewond

NIEUWEGEIN Bij een aanrijding met een auto raakte een motorrijder op woensdagochtend 3 november gewond.

Rond 08.20 uur reed een 30-jarige automobiliste uit Nieuwegein vanaf de Heemraatsweide linksaf de kruising met de Batauweg op. Hierbij zag zij een 57-jarige motorrijder uit Doorn, die over de Batauweg in de richting van de Nedereindseweg reed, over het hoofd. De motorrijder schampte de bumper van de auto, botste tegen een lantaarnpaal en kwam ten val. Hij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht, waar bleek dat zijn sleutelbeen uit de kom was.

Bij het tot stoppen dwingen van de auto raakten zowel de verdachte