Politie Groningen

Donderdag 4 november 2010

Provincie Groningen, 04-11-2010

Automobiliste gewond bij aanrijding

SPIJK Een 27-jarige automobiliste uit Spijk is woensdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw kreeg op de Spijkster Oudedijk geen voorrang van een 47-jarige automobilist uit de gemeente Delfzijl. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met pijn aan nek en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van de vrouw is afgesleept. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Hennepkwekerij opgerold

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag aan de Zuidwending in Veendam een hennepkwekerij van 200 planten opgerold. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie kwam de kwekerij toevalligerwijs op het spoor. De hulp van politie werd ingeroepen, omdat de huisarts geen contact kon krijgen met de bewoner. In het kader van hulpverlening heeft de politie toen besloten de woning binnen te gaan. In het huis werd de bewoner niet aangetroffen, maar werd wel een gaslucht geroken. De brandweer deed diverse metingen. Nadat de bewoner thuis was gekomen, kreeg de politie toestemming om het pand te betreden. Het elektriciteitsbedrijf constateerde dat er sprake moest zijn van een gaslek. Het lek is niet gelokaliseerd en daarom is de gastoevoer afgesloten. Nader onderzoek naar het lek zal moeten plaatsvinden. Bij het onderzoek naar het gaslek werd op de bovenverdieping van de woning de hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner is vanwege zijn gezondheidstoestand niet aangehouden, maar zal op een later moment op het politiebureau moeten verschijnen voor het afleggen van een verklaring.

Apparatuur kwijt na geluidsoverlast

FOXHOL De politie heeft woensdagnacht in een woning aan de Eiberlaan in Foxhol geluidsapparatuur in beslag genomen. Er waren klachten binnen gekomen van geluidsoverlast. Agenten gingen aan de deur, maar kregen vanwege het lawaai geen contact met de bewoner. Uiteindelijk deed de 52-jarige bewoner open, nadat de politie met de zaklamp had geseind. De man bleek onder invloed van alcohol. De man weigerde het geluidsniveau te verminderen. Daarop is de apparatuur in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden onder invloed

GRONINGEN/TEN BOER Een 41-jarige automobilist uit Groningen is woensdagnacht betrapt op rijden onder invloed. De man reed met hoge snelheid over de Paterswoldseweg. Bij controle roken agenten een alcohollucht. De man bleek onder invloed van 1,15 promille alcohol. Hij is met een proces-verbaal en een rijverbod naar huis gestuurd.

Langs de N360 bij Ten Post werd een 40-jarige scooterrijder uit Groningen gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien was hij onder invloed van 0,5 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op. De man kon na verhoor lopend zijn weg vervolgen.

Politie zoekt betrokkene ongeval

VEENDAM Bij het verkeersongeval afgelopen zondagmiddag rond 14:30 uur op de N366 bij Veendam is mogelijk een vierde auto betrokken. Bij het ongeval raakten drie verkeersdeelnemers gewond. De politie is een onderzoek gestart en wil graag met de vierde automobilist(e) in contact komen. De politie denkt dat deze bestuurder een belangrijke getuige kan zijn. De persoon kan bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie zoekt getuigen ongeval

GRONINGEN De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval afgelopen woensdagmorgen in de stad. Een 26-jarige vrouw fietste met haar kind gezamenlijk op een fiets over de Eikenlaan in Groningen. Ter hoogte van het winkelcentrum Selwerd werd zij van links aangereden door een bestuurster van een zwarte Gilera snorfiets. Door de klap kwam de 26-jarige met haar dochtertje ten val. De bestuurster van de scooter reed door. Het slachtoffer haar kleding en haar fiets raakten beschadigd. Haar dochtertje was erg overstuur en liep door het ongeval een schaafwond op. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval, dan kan op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie ontmantelt hennepplantage

GRONINGEN De politie heeft woensdagmorgen na een tip in een vrijstaande woning aan de Oude Adorperweg in Groningen een hennepplantage aangetroffen. In de kelder troffen de agenten 468 planten en bijbehorende apparatuur aan. De goederen zijn vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.


- Holwierde, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 896, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Pekela, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1649, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Lauwersoog, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 350, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.