Politie Gelderland-Midden

Burgemeester Rijnwaarden werft burgernetdeelnemers op markt
Publicatiedatum: 4-11-2010 10:38:06

PANNERDEN - Burgernet staat donderdagochtend 4 november op de weekmarkt in Pannerden. De burgemeester van Rijnwaarden is op de wervingsstand van Burgernet aanwezig om nieuwe deelnemers te enthousiasmeren zich aan te melden. Tot dusver hebben zich al tientallen inwoners aangemeld.

Op 1 januari 2011 start Burgernet in de gemeente Rijnwaarden, Duiven, Westervoort en Zevenaar. Deze nieuwe gemeenten tekenden op vrijdag 22 oktober het convenant waarin de samenwerking tussen gemeenten en politie rondom Burgernet is geregeld. Dit was het startsein voor de officiële werving van burgernetdeelnemers. In totaal zijn in de gemeente Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar circa 40.000 brieven huis aan huis verspreid onder alle huishoudens en ondernemers in deze gemeenten. Inmiddels hebben zich al circa 3.000 mensen aangemeld.

Naast de huis aan huis brief worden inwoners de komende tijd ook via wervingsstands op locale evenementen geënthousiasmeerd om deelnemer te worden. Donderdag 4 november staat Burgernet op de weekmarkt in Pannerden, op 9 november in Angerlo, 12 november in Lobith, 16 november in Giesbeek, 23 november in Duiven en 26 november in Westervoort.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---