Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 04-11-2010

Winkeldieven na achtervolging aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmiddag drie verdachten aangehouden die kort daarvoor winkeldiefstallen hadden gepleegd bij winkels op het Sint-Jorisplein. Zij trachten te ontkomen aan een aanhouding toen zij met de auto de parkeergarage uitreden.

Rond 13.00 uur kreeg de politie de melding dat de drie verdachten vermoedelijk winkeldiefstallen hadden gepleegd bij twee winkels op het Sint-Jorisplein en de Utrechtsestraat. De agenten die ter plaatse gingen, beschikten over een goed signalement en de informatie dat zij in een auto waren gestapt in de parkeergarage. Bij het uitrijden gaf een politiebiker de verdachte, een 37-jarige vrouw uit Utrecht, een stopteken. Zij stopte echter niet maar reed snel weg, waarbij de agent nog net op tijd kon wegspringen.

Hierna volgde een achtervolging met meerdere politie-eenheden over de Amsterdamsestraatweg, waarbij een snelheid van 100 kilometer per uur werd gehaald. Uiteindelijk kon de auto worden klemgereden en de inzittenden worden aangehouden. Naast de bestuurster zaten ook nog een 54-jarige vrouw, een 15-jarige jongen en een driejarig kind in de auto. De verdachten, allen inwoners uit Utrecht, werden ingesloten. Het kind werd opgehaald door familieleden van de verdachte. In de auto trof de politie nieuwe kledingstukken aan die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal.

De politie zet het onderzoek voort.

Eerlijke heler

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmiddag een 55-jarige inwoner uit Amersfoort aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Agenten controleerden de man op de Nieuweweg toen hij op zijn fiets stapte. Op vragen over de herkomst van de fiets antwoordde de man dat hij de fiets van iemand gekocht, maar dat het waarschijnlijk een gestolen fiets was. Bij controle van het framenummer bleek dit te kloppen. De fiets bleek kort geleden te zijn gestolen op de Gaweinplaats. De fiets werd in beslag genomen en de Amersfoorter kreeg een boete van 200 euro.

Alcoholcontrole

EEMLAND-ZUID De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een alcoholcontrole gehouden op meerdere locaties in het district Eemland-Zuid.

Tijdens surveillances kregen 40 bestuurders een stopteken en werd een blaastest afgenomen. In één geval leidde dat tot een aanhouding. Een 25-jarige inwoner van Leusden, die op de Groene Zoom in Leusden reed, blies 370 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.