Ministerie van Defensie

Defensie investeert in samenwerking met ROCa

4 november 2010, 9.42 uur

Defensie en 30 Regionale Opleidingscentra (ROCa) hebben gisteren in het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg een convenant ondertekend. Daarmee is bekrachtigd dat de succesvolle samenwerking verder wordt geïntensiveerd.

De overeenkomst vormt de basis om op termijn het merendeel van de instroom manschappen en onderofficieren via deze centra te laten lopen. Delen van de defensieopleidingen worden, zoals afgesproken in het convenant, bij de ROCa ondergebracht in de opleiding Veiligheid & Vakmanschap.

Militaire instructeurs

Defensie ondersteunt de opleiding door militaire instructeurs op de ROCa delen van de scholing te laten verzorgen en de vereiste beroepspraktijkvorming te faciliteren. Zo maken de leerlingen kennis met ervaren beroepsbeoefenaars en raken zij vertrouwd met de taal van de werkvloer. Gevolg is dat zij hierdoor beter inzicht verkrijgen in de defensieorganisatie en een reëel beroepsbeeld ontwikkelen.

Na afronding van de opleiding, hebben de leerlingen een volwaardig MBO-diploma op zak. Ze maken daarmee grote kans op een baan bij defensie. Wanneer de student succesvol door de sollicitatie en keuring is gekomen kan hij of zij starten met een loopbaan bij defensie.