VU medisch centrum

VU medisch centrum voegt de daad bij het woord

4 november 2010

Op 10 september 2010 presenteerde Kjeld Bontenbal zijn boek Achtbaan in de Amstelzaal van VU medisch centrum. Achtbaan is een autobiografisch verslag van de 83 dagen die vooraf gingen aan het overlijden van zijn vrouw Cyntia in februari van dit jaar.

Prof. dr. Peter Huijgens, internist-hematoloog, verklaarde na afloop van de presentatie dat dit boek niet alleen verplichte kost is voor (aankomend) artsen en verpleegkundigen, maar dat het ook voor patinten van grote waarde kan zijn. Daarom heeft de stichting hematologie van VU medisch centrum in goede samenwerking met uitgeverij Caprimotion 200 exemplaren van het boek aangeschaft. De boeken worden geschonken aan aankomend artsen, verpleegkundigen en patinten van de afdeling hematologie. Op deze wijze dragen auteur, uitgever, VU medisch centrum en de afdeling Hematologie bij aan de kennisontwikkeling van aankomend artsen en verpleegkundigen en tevens aan een grotere kennis van de mens achter de patint.

Kjeld Bontenbal: "Mensen die het boek hebben gelezen en zelf in aanraking zijn gekomen met leukemie vertellen mij dat ze veel herkenning voelen bij de emoties en gedachten die ik beschrijf. Ik ben heel blij dat we met deze samenwerking die ervaringen kunnen overbrengen op aankomend artsen en verpleegkundigen, zodat zij hun mentale zorg nog beter op de patint en zijn/haar familie kunnen afstemmen."

Peter Huijgens: "Ik vind dat elke arts en elke verpleegkundige dit boek zou moeten lezen omdat het een prachtig inzicht geeft in de emoties die een patint of naaste doormaakt. Het is een verrijking van de vakliteratuur en daarom ben ik zeer verheugd met deze samenwerking."

Heeft u ook belangstelling voor dit boek? Kijk dan op www.caprimotion.nl voor meer informatie.
bron: Origineel