Gemeente Eindhoven

Twee overlastgevende jonge kinderen Vaartbroek uit huis geplaatst

Twee jonge kinderen die zich in de Eindhovense wijk Vaartbroek schuldig hebben gemaakt aan misdragingen en intimidaties richting oudere buurtbewoners zijn vrijdag 29 oktober uit huis geplaatst. Bureau Jeugdzorg Eindhoven heeft met instemming van de moeder om de uithuisplaatsing verzocht. De kinderrechter heeft op dit verzoek vrijdag beslist.

De maatregelen komt voort uit de gezamenlijke aanpak die betrokken organisaties, zoals Politie, Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming, onder regie van de gemeente, zijn gestart.

Door de instanties is eerder deze week geconstateerd dat structurele en ingrijpende aandacht vanuit de jeugdhulpverlening nodig is. De uithuisplaatsing volgende stap in de aanpak om overlast in de buurt terug te dringen. Het is ook in het belang van de beide kinderen en het gezin waarvan zij deel uitmaken.

Burgemeester van Gijzel ziet in de beslissing van de rechter een bevestiging van de ernst van de situatie voor de buurt en het betrokken gezin en de noodzaak van de stevige aanpak.

Lees ook

Maatregelen tegen overlastgevende jonge kinderen in Vaartbroek