Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


samen'

---

`Veilig ondernemen doe je samen'

4 november 2010
Op 4 november 2010 reikt stadsdeelwethouder Nevin Özütok tijdens een feestelijke bijeenkomst het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uit aan de ondernemers van winkelcentrum IJburg.

De winkeliersvereniging IJburg doet mee aan het KVO-traject. In dit traject maken de winkeliersvereniging, de beheerder van het winkelcentrum, de politie, brandweer en het stadsdeel samen afspraken om het winkelgebied veiliger te maken.

Stadsdeelwethouder Nevin Özütok: 'Door deze intensieve samenwerking kunnen we de criminaliteit en de overlast verminderen en zo een bijdrage leveren aan een positief imago van het winkelcentrum.'

Voor het winkelcentrum IJburg gaat het om een hercertificering van het Keurmerk, hierin is de continue samenwerking tussen de verschillende partijen vastgelegd. In 2008 kreeg het winkelcentrum al een certificaat voor de 'basis samenwerking'.

Veiligheidsscan

Het KVO-traject is één van de manieren samen te werken aan een veilig winkelgebied. Ondernemers kunnen ook zelf maatregelen treffen om inbraak, diefstal en vandalisme tegen te gaan. De gemeente Amsterdam biedt alle Amsterdamse ondernemers de mogelijkheid gebruik te maken van de 50% subsidieregeling Veilig Ondernemen. De ondernemers betalen slechts de helft van de investering in onder meer alarminstallaties, videobewaking, mobiele pinapparatuur, rolluiken of detectiepoortjes. Ook kunnen zij gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren. Een onafhankelijke veiligheidsadviseur maakt dan een 'scan' van de onderneming. Uit de scan wordt duidelijk wat de ondernemer kan (laten) doen om het bedrijf veiliger te maken.

Meer informatie

Meer informatie over deze veiligheidssubsidies en de aanvraagprocedure vindt u op: www.amsterdam.nl/veiligondernemen. Aanvragen kan nog tot eind 2010. U kunt ook contact opnemen met uw winkelstraatmanager.
---