Boedelbak


Hoogeveen, 3 november 2010

Kip caravans gered door Boedelbak bv

Het oer Hollandse merk Kip caravans wordt overgenomen door aanhangwagen verhuurder- en producent Boedelbak bv. Het bedrijf is daarmee van het faillissement gered.
De doorstart door Boedelbak bv betekent voor de trouwe klantenkring van Kip Caravan dat de continuïteit van onderhoud en beschikbaarheid van onderdelen gewaarborgd is. Daarnaast gaat de nieuwe directie zich focussen op het dealernetwerk en de ontwikkeling en productie van de nieuwe Kip caravanlijn. Boedelbak bv is zowel verhuurder als producent van aanhangwagens en verwacht schaalvoordelen te kunnen realiseren door beide productielijnen samen te voegen. Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel arbeidsplaatsen behouden kunnen blijven.

Henk Gunnink van Boedelbak bv: Kip Caravan is van top kwaliteit en een zeer innovatieve caravan. Het is niet voor niets dat van de 120.000 caravans die Kip de afgelopen 75 jaar bouwde er de meeste er nog van rond rijden. Dat is doorslaggevend geweest voor ons om het merk over te nemen. De markt van KIP caravans kenmerkt zich door trouwe, kritische klanten en een zeer enthousiast dealernetwerk. Het is een perfect product en daar is altijd markt voor. De ondernemer zal in de komende twee maanden de bedrijfsvoering en organisatie van KIP in Hoogeveen opzetten.

Boedelbak is al meer dan 25 jaar marktleider op het gebied van aanhangwagenverhuur, met name via benzinestations. Met 400 verhuurpunten en meer dan 2000 aanhangwagens is de aanhangwagen van Boedelbak een begrip in Nederland.