Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 04-11-2010

Politie pakt zoon op voor huiselijk geweld

DONGEN - De politie heeft vannacht in een woning in Dongen een 19-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 47-jarige moeder te hebben mishandeld. De jongen is in het belang van het onderzoek ingesloten.

Moeder en zoon kregen gisteravond in de woning woorden. Tijdens de woordenwisseling gooide de verdachte een afstandsbediening in haar richting. Het lukte haar deze te ontwijken. Vervolgens pakte de verdachte een snoeptrommel en gooide. Het voorwerp raakte haar op het hoofd. De politie werd geïnformeerd en nam poolshoogte.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan overval

OOSTERHOUT - Het opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan een gepleegde overval en vraagt de kijker om hulp. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 8 november 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 9 november 2010 om 16.55 uur.

Een caissière van het Kruidvat in Oosterhout zal haar werkdag van 30 september 2010 niet gauw vergeten. Een man staat in de rij te wachten bij de kassa waar zij op dat moment achter zit. Er zijn nog enkele klanten in de winkel. Als de man aan de beurt is bij de kassa gaat hij opeens naast de kassa staan bij de caissière. Meteen pakt hij een mes uit zijn jaszak en bedreigt zijn slachtoffer hiermee. De dader roept dat het een overval is en wil dat de caissière de kassa openmaakt. Hij bedreigt haar zelfs met de dood. Na een greep in de kassa kan de dader de winkel uitvluchten en rent hard weg. Maar hij staat op de
bewakingsbeelden.

Politie int boete tijdens actie 'tegenhouden'

DONGEN - De politie heeft gisteravond rond 22.00 uur tijdens een tegenhoudactie een 42-jarige automobilist uit Dongen aangehouden. Tijdens controle bleek dat de man gesignaleerd stond voor een boete van 180 Euro. Deze werd door hem betaald. Tijdens het gesprek roken de agenten een alcohollucht. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 270 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Klachten verkeersgedrag scholieren leidt tot controle

MADE - De politie heeft gisterochtend, tussen 07.30 uur en 08.30 uur een controle gehouden in de Van Gilslaan. Aanleiding daartoe waren klachten uit de omgeving over het verkeersgedrag van de schoolgaande jeugd. De agenten constateerden dat scholieren vanuit de Nieuwestraat en de Romboutsstraat tegen de richting in fietsten om de Romboutsstraat te bereiken. Hierdoor ontstonden verkeersgevaarlijke situaties. Agenten deelden in totaal 9 bekeuringen uit. Controles zullen de komende tijd voortgezet worden.

Gaatjesboorders actief

MADE - De politie heeft gisteren een aangifte opgenomen van een poging inbraak in een woning aan 't Boveneindje. De bewoonster ontdekte gaatjes in het kozijn en informeerde de politie. Tijdens het
buurtonderzoek bleek dat ook bij de woningen van beide buren
braakschade aanwezig was. De politie vraagt extra alertheid op verdachte situaties

De politie voert, in haar donkere dagen offensief, extra controles uit en heeft daarbij de hulp van de burgers nodig om de woninginbreker tegen te houden. Zijn er verdachte situaties, een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die niet in het reguliere straatbeeld passen? Noteer dan zoveel mogelijk details en bel direct de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). In acute noodsituaties kunt u het alarmnummer 112 bellen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 04-11-2010 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |