Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 04-11-2010

Camerabeelden leggen diefstal bloot

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 06.00 uur in een woning in Tilburg Zuid een 35-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van een winkeldiefstal die op 01 juni jl. plaats vond in een opticien aan het Paletplein. Een medewerker van de winkel zag na zijn vertrek dat er twee brilmonturen ontbraken. Na het terugkijken van de
camerabeelden bleek dat de 35-jarige ze in zijn zakken gestopt had. De medewerker deed aangifte waarop de politie een onderzoek instelde.De officier van justitie verleende vervolgens haar toestemming voor zijn aanhouding buiten heterdaad.

Politie treft hennep en een knuppel aan tijdens controle

TILBURG - De politie heeft vanmorgen, tijdens een controle op de rijksweg de A58 een 19-jarige Tilburger aangehouden. Agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden over de Moergestelseweg in de richting van de Pannenschuurlaan. De auto viel op door de snelheid waarmee gereden werd. Tijdens de controle die volgde op een
parkeerplaats langs de A58 troffen agenten in de kofferbak een knuppel en een zak met hennep aan. De goederen zijn in beslag genomen.

Onvrede eindigt in vernieling

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een benzinestation aan de Ringbaan West een 32-jarige Tilburger aangehouden. De man, die bij de politie te boek staat als bekende veelpleger was het niet eens met een gekocht product. Zijn onvrede liet hij blijken door allerlei artikelen uit de schappen te gooien waarbij een stofzuiger sneuvelde. De deuren werden gesloten en de politie geïnformeerd.

Tilburger verdacht van heling

TILBURG - De politie heeft gisteren een 19-jarige Tilburger
aangehouden. Hij word verdacht van heling van een gsm. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Een 18-jarige scholier uit Dongen meldde eind oktober dat zijn gsm op school was weggenomen. Tijdens een lesuur had hij zijn toestel in zijn tas gestopt. Na de les bemerkte hij dat zijn gsm weg was. Hij meldde dit bij de politie die vervolgens een onderzoek instelde waarbij de verdachte in beeld kwam. Tijdens het verhoor op het bureau verklaarde hij het toestel van een man wiens identiteit niet bekend is te hebben gekocht.

Auto weg bij woninginbraak

OISTERWIJK - Bij een woninginbraak aan de Gemullehoekenweg is een personenauto, een zwarte Audi A4 met het kenteken 54-TS-BP buit gemaakt. De inbraak vond tussen dinsdag middernacht en woensdagochtend 07.00 uur plaats. De daders zijn door middel van vermoedelijk de flippermethode binnen gekomen. De bewoners, die ten tijden van de inbraak in bed lagen ontdekten gisterochtend de inbraak. Diverse goederen zijn buit gemaakt waaronder de autosleutels en
reservesleutels. De politie heeft het voertuig landelijk laten signaleren.

Flipperen: Met een stuk flexibel plastic, vaak een stuk uit een colafles gesneden, dus makkelijk voorhanden. Het stuk plastic komt door buitenkant van de sleuf en drukt het slot terug. Dit kan binnen 4 seconden. Draai altijd de deur op slot om dit te voorkomen.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan twee overvallen en een diefstal

TILBURG - Het opsporingsprogramma besteedt volgende week aandacht aan twee een overval op een bakkerij en op een tankstation en een diefstal uit een school. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 8 november 2010 om 18.55 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 9 november 2010 om 16.55 uur.

Een bakkersechtpaar in Tilburg wordt op woensdag 20 oktober 2010 overvallen in hun winkel. Die dag zitten beiden even in het privé gedeelte, dat aan de bakkerswinkel grenst.
Als ze de bel van de toegangsdeur horen, gaat de vrouw naar de winkel om de klant te helpen. Zij ziet dan echter een jongen, die al achter de toonbank bij de kassa staat en meteen een vuurwapen op haar richt. Als de overvaller ook de man in het privégedeelte ziet zitten, moet die ook naar het winkelgedeelte komen. De dader bedreigt zijn slachtoffers met het vuurwapen en wil geld. Hij kan hiermee de winkel uitvluchten en verdwijnt op zijn fiets.

Vrijdag 22 oktober 2010 is een zwarte dag voor een pompmedewerker uit Tilburg. Terwijl de medewerker bezig is de verkoopwaren binnen te zetten stapt er rond 21.00 uur een man het benzinestation binnen. Hij bedreigt het slachtoffer meteen met een vuurwapen en roept dat hij geld wil. Met zijn buit kan de dader snel wegvluchten. Het tankstation is al vaker het doelwit geweest van overvallers. Ook hier zijn
bewakingsbeelden waar de dader opstaat.

Op dinsdag 1 juni 2010 werd in een mum van tijd vanuit de lerarenkamer aan het Odulphus Lyceum in Tilburg een laptoptas met inhoud gestolen. In de tas zat echter geen laptop maar wel 2 mobiele telefoons en 38 stuks nagekeken eindexamens aardrijkskunde .
Alle 38 leerlingen werden door de diefstal flink gedupeerd; zij moesten het examen nog een keer maken. Er zijn bewakingsbeelden van de daders van deze diefstal.
NB: deze zaak stond gepland voor vorige week, maar in verband met andere zaken, kon dat niet doorgaan.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 04-11-2010 12:47 | © Regio Midden en West Brabant |